• Expert geniality show
          • Expert geniality show

          • 30. novembra 2022 sa žiaci druhého stupňa zúčastnili súťaže Expert geniality show. Piataci a šiestaci súťažili a odpovedali na otázky v dvoch témach: Ako funguje svet a Päť jazykov kultúry. Starší žiaci si vyberali zo šiestich ponúkaných tém Mozgolamy, Od Dunaja k Tatrám, Tajomstvá prírody, Svetobežník, Do you speak english?, Góly body sekundy. V prvej štvrtine najúspešnejších na Slovensku v téme Päť jazykov  kultúry sa umiestnili:  Zara Muravská (5.C), Petronela Kaňuková (6.C) a Karolína Vargová (6.C). Top Expert diplom získali Zara Muravská (5.C) a Karolína Vargová (6.C). Ďalší úspešní riešitelia: Žaneta Kočárová (6.B), Angela Pankuchová (6.B), Karolína Drapová (6.A), Jasmine Sabine Dreveňáková (6.A), Anna Sabová (6.A), Ivana Pivovarníková (6.A). V druhej kategórii, 7. – 9. ročník, v prvej štvrtine najúspešnejších na Slovensku sa umiestnili: Simeon Dan Saraka (7.B) v oboch témach Mozgolamy a Tajomstvá prírody, Nela Muravská (7.B) v téme Od Dunaja k Tatrám a Matúš Jelo (9.B) v téme Do you speak english?, zároveň získali aj diplom Top Expert. Úspešnou riešiteľkou bola aj Nina Lukáčová (9.B).

            Všetkým súťažiacim srdečne blahoželáme!  Mgr. Mariana Muravská

          • Opätovné upozornenie na ZÁKAZ VJAZDU DO AREÁLU ŠKOLY!!!

          • Vážení rodičia, návštevníci areálu základnej školy...

            Prosíme všetkých návštevníkov areálu základnej školy (rodičov, starých rodičov,...) o rešpektovanie zákazu vjazdu do areálu základnej školy.

            Dopravná značka je hneď pri vstupe do areálu (od predajne Coop Jednota), kto by si ju nevšimol (zrejme je nevšímavých veľa, lebo áut prichádzajúcich do areálu školy hlavne ráno a popoludní je veľa), je na obrázku nižšie.

            Svojou (často!!!) bezohľadnou jazdou vnútri areálu školy, ohrozujete život svojich detí.

            PROSÍME VÁS O REŠPEKTOVANIE ZÁKAZU VJAZDU DO AREÁLU ŠKOLY!!!

          • Silná ruka

          • 17.2.2023 sa uskutočnila súťaž o najsilnejšieho žiaka a žiačku východoslovenskej oblasti v pretláčaní pravou rukou pod názvom Silná ruka škôl. V tomto roku sa mohli zapojiť aj základné školy. Spolu sa uvedenej súťaže zúčastnili žiaci z 27 základných a stredných škôl. Naša škola sa po výborných výkonoch našich žiakov umiestnila v súťaži škôl na 1. mieste. Školu reprezentovali David Vladislav, Demeter Florián, Horvát Michal (IX.A), Horvát  Michal (IX.B), Jurkaninová Nikola, Klučár Oliver, Pankuch Ján, Porubská Lilly Jana, Prucha Dávid, Van Nuilová Scarlett a Višňanský René. Kategóriu chlapcov do 60 kg ovládli naši chlapci. Florián Demeter sa umiestnil na 1. mieste, Ján Pankuch na 2. mieste a Michal Horvát na 3. mieste. Kategóriu chlapcov nad 60 kg vyhral René Višňanský. V kategórii dievčat nad 50 kg dominovali dievčatá našej školy. Nikola Jurkaninová si vybojovala 1. miesto a Scarlett Van Nuilová 2. miesto. Žiakom blahoželáme k úspechom!

          • Šaliansky Maťko

          • Keď sa povie slovenská povesť, spája sa nám s ňou jediná a veľmi známa súťaž Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského.

            Dňa 15. februára 2023 sa na pôde Základnej školy Májové námestie v Prešove konal už 28. ročník krajského kola tejto súťaže. Na 1. mieste v II. kategórii sa umiestnila Laura Baranová (V.C).

            Víťazke srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov na celoslovenskom kole v Šali.

            Mgr. Kvetoslava Kolesárová

          • Olympiáda v nemeckom jazyku

          • Dmytrii Shushko z triedy VIII.C sa umiestnil na 3. mieste v okresnom kole olympiády v nemeckom jazyku vo Vranove nad Topľou. Gratulujeme k úspechu!

          • Nástrahy spojené s online priestorom

          • V rámci prevencie kriminality sa v dňoch 15. a 16. februára 2023 uskutočnili prednášky na tému Nástrahy spojené s online priestorom. Zúčastnili sa ich žiaci 6. a 7. ročníkov.  Aktivitu sme realizovali v spolupráci s pracovníkom odboru prevencie kriminality kancelárie MV SR PhDr. Máriom Bartkom. Žiaci získali užitočné informácie ako sa v online priestore správať, aké informácie o sebe nezverejňovať, ako postupovať v prípade útokov a na koho sa obrátiť, keď potrebujú pomoc. Prednáška bola obsahovo výstižná, zaujímavá a obohatená o ukážky videí. Splnila náš edukačný zámer.

          • Testovanie žiakov 9. ročníka

          • Informovanie rodičov a žiakov: Testovanie T9 2023

            Dňa 22.3.2023 (streda) sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 9.ročníka T9 2023. Deviataci budú testovaní z učiva matematiky a slovenského jazyka a literatúry podľa platnej legislatívy pre 2.stupeň ZŠ ISCED2.

            Test z matematiky sa bude písať v čase: 8.20 – 9.50 h (90 minút), test zo slovenského jazyka a literatúry v čase: 10.35 – 11.45 hod. (70 minút).

            Žiaci so zdravotným znevýhodnením budú písať test z matematiky v čase: 8.20 – 10.20 h (120 minút) a zo slovenského jazyka a literatúry v čase: 11.05 – 12.45 h (100 minút).

            Povolené pomôcky: pero, ktoré píše namodro, rysovacie pomôcky, kalkulačka.

            Nepovolené pomôcky:  zošity, učebnice,  výpisky, študijné materiály, mobilné telefóny.

             

            Žiaci musia byť v škole 15 minút pred začiatkom administrácie testovania – teda o 7.45 hod! 

            Základné informácie k testovaniu a Špecifikácie testov T9-2022 sú zverejnené na webovom sídle https://www2.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9 v časti MERANIA/Testovanie 9.

        • Oficiálne stanovisko RAJO s.r.o.
          • Oficiálne stanovisko RAJO s.r.o.

          • Vážení rodičia,

            dlhodobou stratégiou spoločnosti RAJO v rámci Školského programu je sprostredkovať čo najväčšiemu počtu žiakov dotované mliečne produkty prostredníctvom siete škôl na Slovensku.

            Preto je nám ľúto, že vám musíme oznámiť, že pre neočakávane vysoký záujem škôl a žiakov zapojených do Školského programu o dotované RAJO mliečne produkty došlo aktuálne k vyčerpaniu štátnych a európskych prostriedkov pomoci na zabezpečenie bezplatnej dodávky do školských zariadení pridelených našej spoločnosti.

            I napriek tomu, že vzniknutú situáciu intenzívne riešime s kompetentnými organizáciami, musíme, žiaľ, momentálne pozastaviť predaj našich mliečnych výrobkov do školských zariadení za dotované ceny.

            Do vyriešenia situácie znižujeme cenu mliečnych nedotovaných výrobkov v našich školských automatoch od 15.2.2023 nasledovne:

            • Brejky biele mlieko 3,5% 250 ml na 0,40 EUR / ks
            • Brejky biele mlieko bezlaktózové 3,5 % 250 ml na 0,50 EUR / ks

            Cena všetkých nedotovaných ochutených mliek ostáva 0,60 EUR / ks.

            O aktuálnej situácií Vás budeme priebežne informovať.

            Ďakujeme veľmi pekne za pochopenie.

            Team školské mlieko RAJO s.r.o.

        • Valentínska burza...
          • Valentínska burza...

          • 14.február

            Deň sv. Valentína, mučeníka a patróna zamilovaných

            Podľa legendy pôvodne pohanský kňaz Valentín, obrátený na kresťanskú vieru, žil v Ríme v 3. storočí n.l. V ríši v tom čase platil dekrét cisára Claudia, zakazujúci rímskym vojakom oženiť sa, pretože manželské radosti by ich odvádzali od plnenia vojenských povinností. Svätý Valentín považoval nariadenie za porušenie Božích zákonov a snúbencov tajne oddával. Za to skončil vo väzení. Keďže Valentín sa viery nevzdal, 14. februára roku 270 ho Rimania popravili. Legenda dodáva, že Valentín stačil pred smrťou napísať lístok žalárnikovej dcére s vyznaním lásky. Práve to sa stalo základom valentínskej tradície.

            My si sviatok sv.Valentína pripomenieme Valentínskou burzou, ktorá sa bude konať 14.februára.

        • Poskytovanie prvej pomoci
          • Poskytovanie prvej pomoci

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Poskytovanie prvej pomoci.

            Jednou z úloh našej školy je, aby žiaci získavali a osvojovali si potrebné zručnosti v oblasti poskytovania prvej pomoci. Pre tento účel bola v dňoch 02.-03.02.2023 zdravotníckym pracovníkom Annou Ondovovou realizovaná prednáška spojená s ukážkou prvej pomoci v piatych ročníkoch. Cieľom tejto prednášky spojenej s ukážkou bolo vysvetliť žiakom základné pojmy: prvá pomoc, bezvedomie, kardiopulmonálna resuscitácia a iné. Žiaci mali možnosť pomocou figuríny získať zručnosti poskytovania prvej pomoci na modelovej situácii.

          • Rodičovské združenie...

          • Vedenie Základnej školy v Hanušovciach nad Topľou oznamuje rodičom, že dňa 6.2.2023 sa uskutočnia rodičovské združenia, a to nasledovne:

            1.-8.ročník: od 14.00 hod.

            9.ročník: od 16.00 hod.

            Výbor RZ: 16.30 hod.

            Spoločné rodičovské pre žiakov 9.ročníka za účasti zástupcov vybraných stredných škôl: 17.00 hod v školskej jedálni.

            Tešíme sa na Vašu účasť