• Rodičovské združenie...

          • Vedenie Základnej školy v Hanušovciach nad Topľou oznamuje rodičom, že dňa 6.2.2023 sa uskutočnia rodičovské združenia, a to nasledovne:

            1.-8.ročník: od 14.00 hod.

            9.ročník: od 16.00 hod.

            Výbor RZ: 16.30 hod.

            Spoločné rodičovské pre žiakov 9.ročníka za účasti zástupcov vybraných stredných škôl: 17.00 hod v školskej jedálni.

            Tešíme sa na Vašu účasť

          • 28. ročník súťaže v prednese povestí Šaliansky Maťko – okresné kolo

          •         Vo štvrtok 26. januára 2023 sa v priestoroch Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou uskutočnil 28. ročník  okresného kola súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko J. C. Hronského v spolupráci s Oblastným pracoviskom Matice slovenskej a Multifunkčným centrom 4.0 a mestom Vranov nad Topľou. Do okresného kola sa zapojilo 31 súťažiacich zo 14 škôl vranovského okresu: ZŠ Lúčna, ZŠ Sídlisko II., ZŠ Juh, ZŠ Bernolákova, CSŠ Vranov, ZŠ Tovarné, ZŠ s MŠ Sedliská, ZŠ Hanušovce nad Topľou, ZŠ Holčíkovce,  ZŠ Sačurov, ZŠ Nižný Hrušov, ZŠ Sečovská Polianka, ZŠ Čierne nad Topľou a ZŠ Bystré. Súťažilo sa podľa veku v troch kategóriách, kde v dvoch z nich naša škola získala úspech a to: v 1. kategórii za 3. miesto bola ocenená Tamara Galíková z II. C a v 2. kategórii  za 1. miesto bola ocenená Laura Baranová z V. C s postupom na krajské kolo, kde nás bude reprezentovať a už teraz jej držíme palce.

            Dievčatám za podaný výkon gratulujeme.

                  Zároveň všetkým trom našim reprezentujúcim žiačkam ďakujeme veľmi pekne a nech sa im v prednese úspešne darí.

                                                                                                                                             Mgr. A. Rišková

          • ŠALIANSKY MAŤKO

          •   Dňa 24.1.2023 sa v našej  školskej knižnici uskutočnilo školské kolo v prednese slovenskej povesti pod názvom Šaliansky Maťko. V troch kategóriách recitovalo 18 detí. V 1. kategórii  (2. – 3. ročník) zvíťazila Tamarka Galíková z II .C , v 2. kategórii (4.- 5. ročník) Laura Baranová z V.C a v 3. kategórii (6. – 7. ročník) Terézia Anna Semanová zo VII.A. Víťazkám blahoželáme a tešíme sa na ich úspešnú reprezentáciu v okresnom kole vo Vranove nad Topľou.

          • Na 15. ročníku Dr. Mackulína na 5. mieste

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Memoriál Dr. Juraja Mackulína 16.12.2023.

            Ešte v minulom roku dňa 16. decembra sa žiaci našej ZŠ zúčastnili už 15. ročníka Memoriálu Dr. Juraja Mackulína, turnaja v minifutbale v Giraltovciach. Rodina Pána Miroslava Mackulína, mentálneho trénera, (pôsobiaceho po celom  Slovensku) uskutočňuje turnaj každý rok na vynikajúcej úrovni a aj tento rok sa chlapci stretli s našimi prvoligovými hráčmi...Turnaj bol výborne obsadený a naša futbalová rivalita so ZŠ Lúčna pokračovala aj na tomto turnaji, keď sme prehrali 2:6 a chlapci boli veľmi sklamaní, potom sme proti domácim zahrali výborný zápas, no nepremenili vyložené šance a o 1 gól nepostúpili medzi štyroch najlepších... Ešte šťastie, že náš najmladší hráč Martin Mihalčín vyhral súťaž o najpresnejšie strieľajúceho hráča a Florián Horvát bol zaradený do All Stars tímu turnaja. Všetkých musím pochváliť za prístup, ale aj vo futbale rozhodujú maličkosti - mať kvalitné halovky, byť zdravý na 100 %, nehrať napoly chorý...takže sa musíme lepšie pripraviť... Za slušnú reprezentáciu školy chválim žiakov: Tomáš Knašinský, Daniel Puľo, Maximilián Verčimák, Martin Mihalčín, Milan Lacko, Jakub Velčko, Florián Horvát, Daniel Horvát, Štefan Balog a žiačka Ivana Novická. Viac na https://www.youtube.com/watch?v=hFxLBYpXr6 a v našej fotogalérii.                                                                  Mgr. Pavol Minár st.

          • Školská jedáleň - oznam.

          • Vážení rodičia, stravníci. Ceny obedov sa od 1.1.2023 menia.

            I.stupeň - 1,30 € / obed  (26,00 € mesačne)

            II.stupeň - 1,50 € / obed  (30,00 € mesačne)

            Dospelí  - 2,00 € + 1,47 € režijné náklady = 3,47 € / obed

          • Dopravné žiakov

          • Oznamujeme rodičom žiakov patriacich do nášho školského obvodu, že dopravné sa bude vyplácať od utorka 10. januára do piatku  13. januára 2023 vždy od 9.00 hod. do 15.00 hod.. 

          • Oznam pre rodičov

          • Prosíme rodičov poberajúcich dávky v hmotnej núdzi aby priniesli potvrdenie o poberaní dávok. Toto potvrdenie je potrebné k žiadosti o dotáciu na stravu a školské potreby na rok 2023 pre zriaďovateľa - Mesto Hanušovce nad Topľou. Potvrdenie odovzdajte od pondelka najneskôr do piatku do kancelárie ZŠ.

          • OZNAM - ZATVORENÉ TELOCVIČNE

          • Vedenie základnej školy oznamuje, že telocvične budú pre verejnosť zatvorené v termíne 24.12.2022 - 1.1.2023 z dôvodu čerpania dovoleniek. Za pochopenie ďakujeme

          • Vianočná pohľadnica

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná pohľadnica.

            Počítate dní do Vianoc? Súčasťou tohto očakávania je navodzovanie vianočnej atmosféry v podobe vianočných kolied, riekaniek, piesní, ako aj písania“ vianočných pozdravov. Stalo sa už peknou tradíciou vymieňať si navzájom vianočné pozdravy medzi našimi žiakmi 1. ročníkov a deťmi z MŠ. Aj v tomto roku boli prvákom doručené krátke vianočné pozdravy od predškolákov z MŠ. Naši žiaci 1. ročníka so svojimi vyučujúcimi tiež nezaháľali a na oplátku pripravili milé a nápadité vianočné pozdravy pre deti z tried Sovičky, Lienky a Včielky. Aj to je cesta ako sa môžeme navzájom spoločne tešiť na pekné a pokojné Vianoce.

                                                                                                                                                          Mgr. A. Rišková

                                                                                                                                                    Koord. spolupr. ZŠ a MŠ

          • Zimné radovánky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zimné radovánky.

            Štedrá snehová nádielka vykúzlila na tvárach druhákov veľkú radosť. Konečne sa im splnilo to nedočkavé očakávanie a mohli si opakovane v priebehu hodín telesnej a športovej výchovy užiť veselú, na zážitky bohatú snehovú zábavu. Či už to bolo stavanie snehuliakov, guľovačka, preskakovanie snehových prekážok, kľukatý beh a samozrejme nesmeli chýbať ani stopy v snehu a otlačení snehoví anjelici ... To bolo radosti!

                                                                                                                                                                      Mgr. A. Rišková

          • OZNAM: Chrípkové prázdniny

          • Vedenie Základnej školy, Štúrova 341 v Hanušovciach nad Topľou oznamuje, že v zmysle Metodického usmernenia č. 15/2015-R z 31.10.2005 a odporúčania RÚVZ vo Vranove n/T prerušuje vyučovanie a vyhlasuje chrípkové prázdniny z dôvodu vysokého nárastu počtu chorých žiakov základnej školy. Vyučovanie sa prerušuje v termíne od 20.12.2022 (utorok) do 22.12.2022 (štvrtok). Nástup do školy je v pondelok 9.1.2023.

        • Medovníkový domček alebo Ako žiak Florián poplietol známu rozprávku bratov Grimmovcov
          • Medovníkový domček alebo Ako žiak Florián poplietol známu rozprávku bratov Grimmovcov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medovníkový domček alebo Ako žiak Florián poplietol známu rozprávku bratov Grimmovcov.

            Uprostred noci, uprostred lesa, bosorka zlostne iskričky kresá. Lampášik dvom deťom skúpo bliká, na cestu k domčeku z medovníka. 

            Poznáte rozprávku ,,O medovníkovom domčeku od bratov Grimmovcov?" Určite nie tak, ako nám ju vyrozprával žiak Florián, ktorý si dokonca myslel, že bratia Grimmovci sú dvojčatá. Naši žiaci I. a II. stupňa si vypočuli verziu tejto rozprávky v dňoch 5.-6.12.2022 v rámci predmetu SJL, kedy sa zúčastnili divadelného predstavenia Medovníkový domček v Divadle Jonáša Záborského v Prešove. Rozprávka, ktorú nám žiak Florián rozprával, bola plná vtipu, zábavy, hudby a spevu. Išlo o moderné prevedenie rozprávky, v ktorej sa Janíčko a Marienka stratili v lese, lebo si púšťali šarkana počas tornáda a .... a ako to bolo ďalej?.... To zistíte, keď si to predstavenie pozriete.

          • OZNAM - Dôležité pre ŠKD

          •  

            Oznamujeme rodičom, že dňa 9. 12. 2022  bude ŠKD  /školský klub detí / v prevádzke v riadnom čase. Z technických príčin bude stravovanie zabezpečené iba pre deti z ŠKD. Avšak rodič už musí svoje dieťa v prípade neprítomnosti  v tento deň, odhlásiť zo stravy individuálne.

             

          • 3. miesto v šachu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 3. miesto v šachu.

            Viktória Velčková obsadila 22.11.2022 3. miesto v školských majstrovstvách okresu Vranov nad Topľou žiakov a žiačok základných škôl v zrýchlenom šachu. Blahoželáme!