• RANNÉ KRUHY V NAŠEJ ŠKOLE: Čo prinášajú deťom?

          • V školskom roku 2024/25 sme zaviedli novinku RANNÉ KRUHY, ktoré sa konajú každú stredu vo všetkých triedach. Ide o stretnutia, kde sa žiaci aj učitelia spoločne rozprávajú o rôznych témach, zdieľajú svoje pocity a učia sa lepšie spolupracovať.

            Prečo robíme ranné kruhy?
            Deti sa počas kruhu lepšie spoznávajú a učia sa rešpektovať názory druhých. Každé dieťa má možnosť hovoriť o tom, ako sa cíti a čo prežíva. Tým si buduje sebavedomie a učí sa rozumieť svojim emóciám. Ak sa v triede objaví nejaký problém, ranný kruh je ideálny priestor na to, aby sa o ňom otvorene rozprávalo a hľadalo sa riešenie.

            Ako to prebieha?
            Ranný kruh trvá približne 15 minút. Deti sa posadia do kruhu a každý dostane priestor povedať, ako sa cíti alebo odpovedať na jednoduchú otázku, napríklad „Čo ti dnes spravilo radosť?“ Potom sa rozoberá téma, ktorú vyberie učiteľ – môže to byť napríklad spolupráca, pomoc kamarátom alebo riešenie konfliktov. V závere sa deti podelia o to, čo sa im v kruhu páčilo.

            Čo z toho deti získajú?
            Ranné kruhy učia deti dôležité zručnosti, ako je komunikácia, riešenie problémov a empatia. Zároveň im pomáhajú cítiť sa v škole bezpečne a podporujú dobré vzťahy medzi spolužiakmi. Vďaka nim sa deti učia vyjadriť svoje pocity a názory, čo im bude užitočné nielen v škole, ale aj v živote.

            Ranné kruhy tak vytvárajú z našej školy miesto, kde sa deti cítia prijaté a vypočuté.

            Mgr. Martina Semanová

          • Otvorenie školského roka 2024/2025

          • Brány základnej školy sa otvárajú dňa 02.09.2024.

            Slávnostné otvorenie školského roka 2024/2025 bude o 8:00 hod. za budovou školy.

            Stretnutie s triednymi učiteľmi, ktorí sa na svojich žiakov už teraz tešia, sa uskutoční 7:50 hod. pred budovou školy. Odtiaľ sa spoločne presunú kolektívy tried za budovu základnej školy.

            Po slávnostnom otvorení školského roka budú žiaci 1. a 5.ročníka rozdelení do príslušných tried a v sprievode triednych učiteľov sa odoberú do svojich tried.

            Veríme, že vám prázdniny dopriali dostatok oddychu a zážitkov na to, aby ste sa dokázali tešiť aj na nasledujúce školské dni.

            Okrem nových povinností, určite prinesú aj nové zážitky a tiež nezabudnuteľné stretnutia so spolužiakmi a kamarátmi.

            Tešíme sa na všetkých našich žiakov!