• Oznam pre rodičov v HN

          • Oznamujeme týmto rodičom, že najneskôr do 7. augusta 2024 je potrebné priniesť do školy potvrdenie z úradu práce, že poberáte dávky v hmotnej núdzi. Toto potvrdenie je potrebné doložiť k žiadosti o dotáciu na školské potreby pre žiakov v hmotnej núdzi. Ak potvrdenie nebude do tohto dátumu doručené, žiak nedostane školské potreby na 1. polrok školského roka 2024/2025. 

        • Didaktické hry v náručí prírody
          • Didaktické hry v náručí prírody

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Didaktické hry v náručí prírody.

            Dňa 24. júna 2024 žiaci 1. stupňa absolvovali didaktické hry v prírode. Cieľom didaktických hier v prírode je vedieť zvládnuť základné činnosti pri pohybe a pobyte v prírode. Nevyhnutným predpokladom k tomu je aj poznávanie prírodného prostredia, v ktorom žijeme. Na splnenie týchto úloh sme si vybrali krásne prírodné prostredie v Slanských vrchoch v Pavlovciach. Rozdelili sme sa na dve skupiny. Prvá skupina išla po trase náučného chodníka Tajch a druhá kráčala popri ranči Breziny smerom k Zlatej studni. Počas terénneho vyučovania sme sa veľa dozvedeli o lese a jeho funkciách, o rôznych druhoch stromoch, o tom, že bresty zo slanských vrchov rastú v zámockom parku v Anglicku a oboznámili sme sa aj so životom koní na ranči. Spoločne sme prežili krásny slnečný deň v náručí matky prírody. Vďaka patrí všetkým učiteľom a ped. asistentkám I. stupňa ZŠ Hanušovce n/T.

        • Spoločne pre JAKUBKA
          • Spoločne pre JAKUBKA

          • Jakubko bol zdravý 6-ročný chlapček, ktorý miloval pohyb a hlavne futbal. V lete po náhlych zdravotných ťažkostiach bol Jakubkovi diagnostikovaný nádor na mozgovom kmeni. Podstúpil biopsiu v Brne, nakoľko na Slovensku nebola možná. Odobratie vzorky potvrdilo, že sa jedná o zhubný najagresívnejší mozgový nádor, ktorým trpí na Slovensku 1-2 deti ročne.

            Po krátkej hospitalizácii v Michalovciach a následne v Košiciach, Jakubko začal 6-týždňovú liečbu v Brne a potom po niekoľkotýždňovej liečbe doma začal novú liečbu. Rodičia i naďalej hľadali odpovede a riešenia, boli v kontakte s mnohými klinikami z celého sveta a nakoniec boli až v Paríži.

            Najbližšie týždne ukážu, či tento drahý liek Jakuba zachráni. Nová liečba  si vyžaduje viac financií (samotný liek stojí mesačne 3000-3500 eur), nehovoriac o vedľajších nákladoch, ktoré naša poisťovňa neprepláca nakoľko sa jedná o experimentálnu liečbu, pričom tento liek/látka nie je zapísaná v registri liekov v Európskej únii.

            Preto sme sa rozhodli pomôcť Jakubkovi finančnou zbierkou v našej základnej škole, ktorá prebiehala od 17. 6. do 21.6.2024. Vďaka pedagogickým i nepedagogickým zamestnancom, žiakom aj ich rodičom, sa podarilo spoločne vyzbierať sumu 900 eur. Stovkou prispelo aj naše občianske združenie OZ Hanušáčik a tak sme na účet poslali Jakubkovi 1000 €.

                    Jakubkovi držíme palce a prajeme skoré uzdravenie!

          • Trinásta komnata - môj sen

          • Dňa 05.06.02024 sme sa zúčastnili vyhodnotenia výtvarnej  súťaže ,,Trinásta komnata-môj sen“ na tému: ,,Dobre, prezradím Vám to“, ktorá bola spojená s vernisážou a výstavou prác žiakov.

            Súťaž realizuje OZ ZANEBUDKA v spolupráci so Spojenou školou internátnou  a je určená pre žiakov ŠZŠ a špeciálnych tried v bežných školách. Bol to už IX. ročník, ktorého sa zúčastnili aj naši žiaci špeciálnych tried  a jeden z nich sa aj pekne umiestnil. Do súťaže sa zapojilo 144 škôl a poslaných bolo takmer 700 výtvarných prác. Víťazné práce vyberala odborná porota, ktorej sa zúčatnil aj Mgr. Art. Jozef  Poník. Z našej školy 3. miesto v I. kategórií získal Slavomír Džudža z III.BŠ triedy. Výhercovi srdečne blahoželáme a dúfame, že aj naďalej bude svoj výtvarný talent rozvíjať.  

            Mgr. Lucia Mariňáková

          • Plážový MIX volejbal - Trebišov

          •            Dňa 25.6.2024 sa na plážovom ihrisku ZŠ M.R. Štefánika v Trebišove, konal už 5.ročník turnaja v Plážovom mix volejbale. Turnaja sa zúčastnilo 10 družstiev z 5 ZŠ:  ZŠ Komenského A, ZŠ Komenského B, ZŠ Pribinova A, ZŠ Pribinova B, ZŠ Parchovany A, ZŠ Parchovany B, domáca škola postavila 3 družstvá.

                       Tohto roku sme sa tohto turnaja zúčastnili aj my. Našu školu reprezentovali žiaci: Jakub Velčko (9.B), Sarah Balogová (9.B), Viktória Repjaková (9.B) a Vladislav Husivarga (8.B) Žiaci podávali výborné výkony a nebola núdza o krásne volejbalové výmeny. Po trojsetovej bitke sa naša škola umiestnila na krásnom 2. mieste. Našim žiakom ďakujeme za super predvedené výkony a tešíme sa na ďalší ročník turnaja

                       Diplom odovzdal predseda občianskeho združenia Miroslav Németh, medaily zástupca primátora Ing. Peter Duč a vecné ceny odovzdala riaditeľka ZŠ M.R. Štefánika, RNDr. Iveta Kučerová.

            Tréner Miroslav Németh, Mgr. A. Ivaničová