• Rómska pieseň 2024

          • Dňa 16.4.2024 sa v ZŠ Hanušovce nad Topľou uskutočnila súťaž pod vedením Bc. Evy Gumanovej. Zúčastnili sa jej 16 žiaci. Súťažiaci spievali jednu rómsku pieseň podľa vlastného výberu. Hrou na gitare ich sprevádzali žiaci deviateho ročníka: Florián Horvát a Imrich Horvát. Porotu tvorili: Bc. Eva Gumanová, Mgr. Lucia Mariňáková a Mgr. Svetlana Palpašová.

            Víťazi:

            1. stupeň:   1. miesto: Adam Čikala II.A

                               2. miesto: Kamil Bambuch III.C

                               3. miesto: Iveta Husáková II.C

            2. stupeň:  1. miesto: Viliam Horvát V.C

                              2. miesto: Ladislav Pirko Puľo V.B

                              3. miesto: Ladislav Horvát V.D

             

            Víťazom blahoželáme a tešíme sa na ďalší ročník speváckej súťaže Rómska pieseň 2025.

             

             

        • Vyhodnotenie súťaže ,,MAREC – MESIAC KNIHY"
          • Vyhodnotenie súťaže ,,MAREC – MESIAC KNIHY"

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vyhodnotenie súťaže ,,MAREC – MESIAC KNIHY".

            V marci sme oslavovali mesiac knihy, preto sme pre žiakov zorganizovali Burzu kníh, vyhlásili Súťaž o NAJ... knihu. Počas desiatich dní sme ponúkali obrázky s rozprávkovými postavami, ktoré museli deti pomenovať. Do krabice žiaci hodili viac ako tisíc papierikov s menami postáv, z nich bolo 642 správnych. Po ukončení súťaže nasledovalo vyhodnotenie. Dve poverené žiačky vyžrebovali dvoch šťastlivcov. Obrovský záujem žiakov o Knižnú výzvu nás veľmi potešil. Ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom, ale aj všetkým ľuďom, ktorí sa akokoľvek podieľali na organizácii marcových aktivít. Vyhodnotenie marcovej Knižnej výzvy: Dorota Šturáková 1. C Karolína Vargová 7. C Súťaž o NAJ...knihu: Úlohou žiakov bolo „prekutrať“ domáce knižnice a nájsť tú najväčšiu, najmenšiu, najstaršiu, najnovšiu, najhrubšiu, najtenšiu alebo najkrajšie ilustrovanú knihu a priniesť ju do školy. Po ukončení súťaže sa stretla výberová komisia pozostávajúca nielen z učiteľov, ale aj z dvoch žiačok. A tu sú výsledky: Najväčšia kniha – Veľký atlas svetových dejín (Sabína Dzurková, 9.B) Najmenšia kniha – Moje základné práva v Európskej únii (Mgr. Daša Vargová, 2.C) Najstaršia kniha – Jókai Mór: Cigánsky barón (Benjamín Kolesár, 5.C) Najnovšia kniha – Ken Follett: Výzbroj svetla (Lukáš Kolesár, 2.B) Najhrubšia kniha – George Weigel: Svedok nádeje (Sára Zuzana Vargová, 9.B) Najtenšia kniha – Bratia Grimmovci: Rozprávky (Viktória Repjaková, 9.B) Najkrajšie ilustrovaná kniha – Sabinka Peterová zachraňuje svet (Sabina Peterová, 2.C) Víťazom blahoželáme! Slovenčinárky

        • „Lepšie raz vidieť ako stokrát počuť“  Dynamický opis
          • „Lepšie raz vidieť ako stokrát počuť“ Dynamický opis

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album „Lepšie raz vidieť ako stokrát počuť“ Dynamický opis.

            „Lepšie raz vidieť ako stokrát počuť“ alebo v prípade žiakov zo 7. A, „najlepšie raz zažiť a vyskúšať“. Typickým príkladom dynamického opisu je opis pracovného postupu, ktorý vymenúva v logickej následnosti jednotlivé úkony na dosiahnutie cieľa. Opis pracovného postupu sa zvyčajne skladá z dvoch hlavných častí: vymenovanie materiálu a nástrojov potrebných pri práci a opis postupu. V školskej kuchynke si žiaci pripravili ovocný šalát a vytvorili pracovný postup. Recept na ovocný šalát 7. A: Suroviny: 3 banány 3 hrušky 3 jablká 4 mandarínky 3 kivi 250g jahody 250g čučoriedky 1 citrón 2 jogurty biele / kyslá smotana 1 cukor vanilkový 1 šľahačka v spreji 1 datľový sirup Postup: 1. Umyjeme, očistíme a olúpeme ovocie. 2. Odstránime kôstky z jablka. 3. Ovocie pokrájame na plátky alebo kocky. 4. Ovocie vložíme do misy a zamiešame. 5. Jogurt alebo smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom a vlejeme do misy. 6. Vyšťavíme citrón a šťavu pridáme do misy s ovocím a všetko opäť premiešame. 7. Naservírujeme, dozdobíme šľahačkou, sirupom a môžeme maškrtiť.:-)) Dobrú chuť! D. Šoganičová, M. Mikitová 7.A

          • OZNAM: Zatvorená telocvičňa

          • Riaditeľka základnej školy oznamuje návštevníkom športovísk (telocvične, ihriská) a širokej verejnosti, že v dňoch: 12.4.2024 (piatok) a 14.4.2024 (nedeľa) budú športoviská v areáli základnej školy z dôvodu čerpania dovolenky zatvorené.

            Ďakujeme za pochopenie

          • Oznam pre žiakov 1. stupňa - riaditelské voľno

          • Riaditeľka Základnej školy v Hanušovciach nad Topľou oznamuje zákonným zástupcom žiakov 1. stupňa, že dňa 10. 4. 2024 (streda) udeľuje žiakom 1. stupňa základnej školy RIADITEĽSKÉ VOĽNO z organizačných dôvodov.

            Žiaci budú v tento deň odhlásení z obeda automaticky.

            Pre žiakov 2. stupňa a špeciálnych tried prebieha vyučovanie v obvyklom režime.

          • Týždeň finančnej gramotnosti na 1. stupni

          • V rámci projektu Finančná gramotnosť sme  sa snažili naše deti previesť svetom peňazí, ukázať im dôležitosť rozumného hospodárenia s peniazmi a naučiť ich poznať skutočné hodnoty v živote.
            V 3. a 4. ročníku sa deti venovali rozpočtu rodiny, rozobrali príjmy a výdavky v rodine, diskutovali o dôležitosti sporenia. Na výtvarnej výchove tvorili vlastné mince a bankovky, ktoré použili pri nákupe v obchode, ktorý si sami vytvorili. Žiaci týmto nákupom boli schopní pochopiť, čo všetko ich rodičia potrebujú a za čo všetko v domácnosti platia.

            V 1. a 2. ročníku žiaci sporili  a nakupovali prostredníctvom rôznych matematických hier, aktivít a vhodných prezentácií.
            Porozumieť svetu financií nie je pre deti jednoduché a preto tejto téme venujeme a budeme venovať náležitú pozornosť na jednotlivých vyučovacích hodinách.

          • ROVESNÍCKE VZDELÁVANIE K PROJEKTU ELEKTROODPADDOPAD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ROVESNÍCKE VZDELÁVANIE K PROJEKTU ELEKTROODPADDOPAD .

            Členovia kolégia Zelenej školy: Daniel Bakajsa, Angela Pankuchová, Žaneta Kočárová, Tobiáš Hudák, Matej Kraviar, Alex Verčimák, Dorota Hrešová, Sabínka Dzurková a Sofia Tomková pripravili rovesnícke vzdelávanie k projektu ElektroodpadDopad aj na našej škole. Dňa 13.3.2024 v 7.B triede a 21.3.2024 vzdelávali našich štvrtákov. Vysvetlili im, čo je to elektroodpad, kde a ako vzniká a kde má skončiť. Pripravili si aj mnoho zaujímavých aktivít. Tak napríklad, pri aktivite "Bingo" sa v triede spolužiaci navzájom spoznávali. Zahrali si aj pexeso, avšak nie klasické. V tomto pexese spájali obrázky súšasných elektrospotrebičov a toho, čo sa používalo v minulosti. Na záver si svoje vedmosti overili v kvíze prostredníctvom aplikácie Kahoot. Aktivity sa štvrtákom, ale aj siedmakom veľmi páčili a hravo ich absolvovali. Mgr. Katarína Pavúková

          • Dopravné žiakov

          • Oznamujeme rodičom žiakov patriacich do školského obvodu ZŠ Hanušovce, že dopravné žiakov za 1-3/2024 sa bude vyplácať od zajtra 4.4.2024  do piatku 12.4.2024 denne od 9.00 hod. do 14.00 hod.. /ED/

          • Okresné kolo vo florbale diečat ZŠ

          • 26.03.2024 si družstvo dievčat našej školy vybojovalo 2. miesto na okresnom kole Super Florbal Pohára dievčat ZŠ vo Vranove nad Topľou. Dievčatá sa prezentovali ofenzívnou hrou a inkasovali počas celého turnaja iba jeden gól. V skupine porazili ZŠ Bystré 4-0, ZŠ Bernoláková Vranov 3-0, ZŠ Slovenská Kajňa 3-0. V semifinále ZŠ Holčíkovce dlho odolávala nášmu tlaku, ale postup do finále sa po výhre 1-0 podaril. Finále so ZŠ Lúčna Vranov bolo napínavé a skončilo sa v riadnom hracom čase 1-1. V predĺžení gól nepadol a rozhodli až samostatné nájazdy. Súper premenil o jeden nájazd viac a zvíťazil. Školu reprezentovali: Čebrová Elissa VI.C, Drobná Beáta IX.C, Foľtová Adela IX.C, Galíková Nina VI.C, Hanková Karina VIII.A, Jurkaninová Nikola IX.A, Jurková Karolína VI.C, Jurková Liliana IX.C, Muravská Zara VI.C, Novická Ivana IX.C, Orečná Charlotte VII.B, Sabová Petronela VIII.B, Tkáčová Michaela IX.C a Vachaľová Ema VIII.B.

            Dievčatám za vynaložené úsilie ďakujeme a blahoželáme k úspechu!

            Mgr. Martin Štofan

          • TÝŽDEŇ FINANČNEJ GRAMOTNOSTI NA II. STUPNI

          • V týždni od 17. do 22. marca prebiehal v našej škole Týždeň finančnej gramotnosti. Našou prioritou je, aby naši žiaci boli schopní správne reagovať na podnety, ktoré moderná doba ponúka a zorientovať sa na finančnom trhu SR. Preto problematiku finančnej gramotnosti sme tento týždeň poňali trocha inak. Téma FG sa objavila nielen na hodinách matematiky, ale aj v predmete ANJ, SJL, DEJ, BIO, GEG, INF a OBN.

            V. ročník

            Na hodine slovenského jazyka si žiaci piateho ročníka precvičili svoje finančné zručnosti, využili poznatky a skúsenosti z bežného života. Témou hodiny boli číslovky a ich praktické využitie. Vytvorili sme obchod, pripravili tovar na predaj, ocenili sme ho a následne ponúkli kupujúcim. Žiaci si vyskúšali prácu predavačov, ale aj kupujúcich. Ich úlohou bolo urobiť nákup základných potravín, ovocia a zeleniny a dodržať vopred dohodnutý rozpočet. Predajcovia nakúpený tovar porátali a tak sme si overili, či sa žiakom podarilo splniť zadanú úlohu. Mysleli sme ekologicky a žiaci nesmeli pri nákupe používať plastové vrecká ani tašky.

            Na hodinách matematiky sa žiaci oboznámili s pojmami rodinný rozpočet, príjmy, výdavky v rodine, vysvetlili sme si rozdiel medzi nevyhnutnými výdavkami a zbytočnými. Žiaci rozdelili kartičky s pojmami ku každému výdavku alebo príjmu, priradili sumu a na základe toho zistili, či rodina hospodárila správne.

            Na hodinách náboženskej výchovy sme riešili problematiku finančnej gramotnosti v téme otroctvo, kde žiaci mali možnosť pochopiť hodnotu ľudského života a hodnotu práce človeka.

            VI. ročník

            Žiaci začali hodinu aktivitou sobotňajší nákup. Každý zo žiakov si priniesol účtenku z nákupu, porovnávali ceny jednotlivých komodít slovenských obchodných reťazcov. Zvažovali, ktoré položky rodina nemusela nakupovať a ako by mohla rozumnejšie využiť ušetrené peniaze. Pokračovali sme aktivitou naše inkaso. Žiaci pracovali vo dvojiciach. Porovnávali spotrebu vody, elektriny, plynu vo svojich domácnostiach. Zisťovali, na čom by mohla rodina ušetriť – zhodli sa na poplatkoch za užívanie mobilov v rámci rodiny. V závere hodiny žiaci diskutovali na tému: Prečo je dobré mať peniaze? Odpovede boli rôzne, ale záver jednoznačný: peniaze poskytujú človeku slobodu. 

            VII. ročník

            Na slovenčine si siedmaci zdokonaľovali slovnú zásobu v rámci lexikológie
            pri historických slovách ako historizmy a archaizmy, zaoberali sa názvami platidiel v minulosti a menami, ktoré sa používajú v súčasnosti napr. euro, dolár. 

            Na informatike si žiaci zahrali hru Moja Família, ktorá upriamuje ich pozornosť na rodinné financie, chápanie hodnoty peňazí. A nielen to, vyzdvihuje aj dôležitosť zdravia a šťastia v živote.

            Počas matematiky v siedmom ročníku spoznávali cudzie meny, v tímoch na internete vyhľadávali informácie o vybranej mene a krajinách. Na základe kurzového lístku zmenili eurá na platidlo zvolenej krajiny.

            Na hodinách občianskej náuky v rámci rodinného rozpočtu zisťovali, aké drahé sú závislosti napr. fajčenie, zisťovali koľko ročne ich stojí závislosť.  

            VIII. ročník

            Ôsmaci sa na slovenčine zamerali na sporenie a šetrenie – zamerali sa nielen na významy týchto slov, ale i na konkrétne príklady sporenia a šetrenia. Cez významy týchto slov dospeli k poznaniu, že správnym šetrením rôznych zdrojov si môžete nasporiť na to, po čom už dlho túžime. Na cvičeniach zo slovenčiny pracovali s textami zameranými na pojmy exekúcia, dlh či pôžička. Tieto termíny si nielen vysvetlili, ale aj spoznali sankcie hroziace ľuďom pri neplnení si svojich záväzkov voči finančným či iným subjektom.

            Na angličtine ôsmaci odhalili vlastnosti dobrého podnikateľa a otestovali sa, či majú podnikateľského ducha. Implementovaním rôznych platidiel v anglicky hovoriacich krajinách si rozvíjali slovnú zásobu a premieňali tieto valuty na ďalšie platidlá.

            Na matematike sa ťažisko ich práce presunulo na problematiku financií riešenie rovníc. Vyskúšali si  svoje zručnosti v oblasti bankovníctva (vzťah medzi vkladom, ročnou úrokovou mierou a úrokom). Na základe informácií z ponúk jednotlivých bánk pôsobiacich na Slovensku zistili, v ktorej banke je najvýhodnejší úver pre kúpu nehnuteľností a pri tejto aktivite pracovali so stĺpcovým diagramom.  

            IX. ročník

            Na matematike sa deviataci zaoberali pojmami dlh a dlhová pasca, rozprávali sa o zadlžení ľudí a otestovali sa z tejto problematiky formou krátkeho testu. Taktiež museli vyriešiť príklady z oblasti jednoduchého a zložené úrokovania a objasnili si pojmy úver, hypotéka a exekúcia.

            Žiaci ôsmeho a deviateho ročníka sa zúčastnili prednášky na tému Chráň svoje peniaze a zabezpeč si budúcnosť pod vedením Ing. Vladimíra Orečného z Partners Group.  Žiaci sa zaujímali o možnosti investovania peňazí do fondov. Oboznámili sa s pojmom nominálna a reálna mzda, aké výhody poskytuje kreditná karta, poistenie v druhom pilieri a kapitálového životného poistenia.  

            Čerešničkou na torte bola prednáška s názvom: ,,Kde sa vzali peniaze“, ktorú  odprezentoval numizmatik Mgr. František Šoganič, učiteľ dejepisu. Dozvedeli sme sa o vzniku a vývoji rôznych druhov platidiel od staroveku až po súčasnosť. Súčasťou prednášky bola expozícia platidiel. Žiaci mali možnosť vidieť a preskúmať mince z rímskej doby až po súčasné euro mince. Najstaršie bankovky, ktoré mohli deti vidieť, boli z obdobia Rakúsko – Uhorska. Najviac žiakov zaujímali možnosti falšovania peňazí, za ktoré v minulosti hrozil aj trest smrti. Žiaci porovnali pravú euro mincu s falošnou. Dozvedeli sa informácie aj o moderných spôsoboch platenia.

            V piatok si žiaci všetky získané vedomosti mohli využiť v spoločenských hrách ako sú Monopoly, Dostihy a sázky či Finančná odysea.

            Všetky poznatky mohli využiť nákupom a predajom výrobkov, ktoré sami najprv zhotovili a veľkonočnej burze predávali. Tu sa stretli s reálnymi peniazmi a boli nútení rátať a prezieravo premýšlať nad tým, či majú dostatok finančných prostriedkov.  

             

            Vyučujúci II. stupňa

        • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN – školské kolo
          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN – školské kolo

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album HVIEZDOSLAVOV KUBÍN – školské kolo.

            Už 70 rokov je Hviezdoslavov Kubín neoddeliteľnou súčasťou životov sebarealizácie žiakov v umeleckom prednese poézie a prózy. V tomto jubilejnom ročníku sa dňa 13.03.2024 pre žiakov 1. stupňa a dňa 15.03.2024 pre žiakov 2. stupňa konalo školské kolo recitačnej súťaže v priestoroch školskej knižnice. Umiestnenie žiakov 1. stupňa: umelecký prednes poézie v I. kategórii: 1. miesto: Ela Galíková, 3.C 2. miesto: Tamara Tomková, 3.C 3. miesto: Nadežda Pantlikášová 3.A a Samuel Orečný 3.C umelecký prednes prózy v I. kategórii: 1. miesto: Timotej Socha, 3.C 2. miesto: Tamara Galíková, 3.C 3. miesto: Petra Hermanovská, 3.C Umiestnenie žiakov 2. stupňa: umelecký prednes poézie v II.kategórii: 1. miesto: Benjamín Kolesár, 5.C 2. miesto: Laura Baranová, 6.C 3. miesto: Nikol Molitorisová, 5.D umelecký prednes prózy v II.kategórii: 1. miesto: Michaela Gdovinová, 5.C 2. miesto: Nina Galíková, 6.C 3. miesto: Zuzana Blašková, 5.C umelecký prednes poézie v III.kategórii: 1.miesto: Ema Balogová, 7.A a Bianka Vargová, 9.C 3.miesto: Karin Molitorisová, 8.C Výhercom blahoželáme a prajeme veľa úspechov pri reprezentácií školy v okresnom kole vo Vranove nad Topľou. Mgr. Martina Semanová, Mgr. Kvetoslava Kolesárová

        • Tatranský ľadový dóm na Hrebienku
          • Tatranský ľadový dóm na Hrebienku

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tatranský ľadový dóm na Hrebienku.

            V sobotu 16.03.2024 žiakov 1. stupňa opäť vylákal Ľadový dóm v Tatrách na jarnú turistiku. Trasa viedla po červenej značke zo Starého Smokovca od dolnej stanice pozemnej lanovky až hore na Hrebienok. Cestu lesom sprevádzalo niekoľko krátkych zastávok, počas ktorých sme sa občerstvili a s chuťou pokračovali ďalej. Tento rok sa v Ľadovom dóme nachádzala stavba z Londýna – Westminsterské opátstvo ako pocta k 15. výročiu návštevy Kráľovnej Alžbety II. na Slovensku Obdivovali sme ľadové monumenty vyrobené z 225 ton ľadu a vyskúšali sme aj ľadový trón. Po výdatnom obede sme sa asfaltovou cestou vrátili späť do Starého Smokovca. Deň prežitý v prírode a spoločnosti dobrých kamarátov je vždy efektívne využitý deň. Tešíme sa na ďalšie spoločné výlety. Mgr. Pavol Minár, Mgr. Monika Molitorisová, Mgr. Martina Semanová, Mgr. Dáša Vargová

          • Oznam: Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka základnej školy udeľuje v stredu 20.marca 2024 žiakom 5. - 8. ročníka bežných tried riaditeľské voľno z dôvodu Testovania 9 2024.

            Títo žiaci (žiaci 5. - 8.ročníka) budú z obeda odhlásení automaticky.

            Pre žiakov I.stupňa a špeciálnych tried vyučovanie prebieha v obvyklom režime.

            Žiaci 9.ročníka, ktorí nemajú záujem o obed v stredu 20.3.2024, sa odhlasujú z obeda sami.

          • Okresné kolo dejepisnej olympiády

          • Dňa 5. 2. 2024 sa v Centre voľného času vo Vranove nad Topľou uskutočnil 16. ročník dejepisnej olympiády. Našu školu reprezentovali siedmi žiaci 6. až 9. ročníka. Všetci naši žiaci boli úspešní riešitelia, t.j. získali viac ako 60 zo 100 bodov z didaktického testu. V silnej konkurencii dosiahli viacerí žiaci popredné umiestnenia. Napríklad žiačka 9. B triedy Dorota Hrešová získala 82 bodov a len pol bodu ju delilo od umiestnenia sa v prvej trojke.  Najlepší výsledok dosiahla žiačka 6. C triedy Nina Galíková, ktorá ovládla kategóriu F a s 84 bodmi získala prvé miesto. OZ Hanušáčik venoval žiakom za vzornú reprezentáciu našej školy knihy s ich obľúbenou historickou tematikou. Nine aj všetkým úspešným riešiteľom gratulujeme a prajeme veľa chuti do objavovania našej minulosti.

            Mgr. František Šoganič

          • Mesiac knihy

          • Dnes čítanie považujeme za základnú znalosť a pre mnohých z nás je tiež veľkou zábavou, no nebolo to vždy tak. V 18. storočí mnohí ľudia pokladali čítanie kníh za nepotrebnú vec. Venovali sa mu iba vzdelanci a bohatí ľudia, ktorí boli oveľa gramotnejší a mohli si knihy dovoliť. Práve v tom období vznikol marec - mesiac knihy. Prvý jarný mesiac bol vyhlásený ako mesiac knihy v roku 1955 na počesť významného slovenského buditeľa Mateja Hrebendu.

            Knižná výzva:

            Každý „školský“ deň od 11. 3. do 22. 3. 2024 sa budete môcť zapojiť do Knižnej výzvy a vyhrať knihu. Vašou úlohou bude pomenovať knižnú postavu na obrázku. Postavy sa budú meniť každý deň, takže aj vy sa zapojte každý deň, aby ste zvýšili svoju šancu na výhru. Dňa 25. 3. 2024 zo správnych odpovedí vyžrebujeme výhercu.

            Súťaž o naj... knihu:

            Žiaci môžu nosiť knihy od 11.3.2024 do 22.3.2024 do slovenčinárskeho kabinetu alebo vyučujúcim slovenského jazyka a literatúry.

            Knihy si označte menom a triedou.

            Súťažné kategórie: najmenšia, najväčšia, najhrubšia, najtenšia, najstaršia, najnovšia, najkrajšie ilustrovaná, najľahšia, najťažšia kniha.

            Dňa 25. 3. 2024 knihy vyhodnotíme a žiaci budú odmenení.

            Od 25.3.2024 do 27.3.2024 budú výherné knihy vystavené v priestoroch, kde sa bude konať Burza kníh na výstavke  NAJ... kníh.

            Burza kníh:

            Máte doma veľa kníh a neviete čo s nimi? Alebo máte na poličke prázdne miesto? Tieto problémy rýchlo vyrieši burza kníh, ktorá sa koná od 25. do 28. 3. 2024. Prineste svoje staré knihy do 22. 3. 2024 a potešte knihomoľov!

             

                                                                                                                                         S pozdravom slovenčinárky

          • ROVESNÍCKE VZDELÁVANIE K PROJEKTU ELEKTROODPADDOPAD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ROVESNÍCKE VZDELÁVANIE K PROJEKTU ELEKTROODPADDOPAD .

            Matej Kraviar, Alex Verčimák, Dorota Hrešová, Sabínka Dzurková a Sofia Tomková v rámci krúžku Zelená škola a projektu ElektroodpadDopad zúčastnili rovesníckeho vzdelávania na Základnej škole Pavlovce. Tam im žiaci porozprávali a vysvetlili čo je to elektroodpad a pripravili si mnoho zaujímavých aktivít, ktoré sa snažili vyriešiť. Týmto vzdelávaním vniesli do školy nové poznatky a vedomosti. Všetkým zúčastneným ďakujeme. Žaneta Kočárová 7.B

        • Kocúr Félix na návšteve Malého kaštieľa
          • Kocúr Félix na návšteve Malého kaštieľa

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kocúr Félix na návšteve Malého kaštieľa.

            Dňa 22.02.2024 sa uskutočnila v priestoroch Šóšovského kaštieľa beseda s pani spisovateľkou Lenkou Šingovskou. Veľmi pútavým a náučnym spôsobom preniesla autorka kníh o kocúrovi Félixovi žiakov 1. a 2. ročníkov na začiatok 17. storočia. Vďaka Félixovi, ktorý sa prešmykol skoro všade, spoznávali žiaci život na stredovekom hrade a tiež aj časť histórie Slovenska. Za veľmi zaujímavú besedu ďakujeme pani spisovateľke Lenke Šingovskej a pani Ľubici Tomkovej, riaditeľke mestského kultúrneho strediska a knižnice v Malom kaštieli. Učitelia 1. a 2. ročníkov.