• Vesmír očami detí 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vesmír očami detí 2022.

            Vyhodnotenie okresnej výtvarnej súťaže v priestoroch Hornozemplínskeho osvetového strediska vo Vranove nad Topľou: 2. miesto- Zoja Václavková z VIII.C triedy ,,Milujem život", 3. miesto-Katarína Anderková zo VI.B triedy ,,Láska nikdy neprestane"

          • Vydávanie AG testov

          • V piatok 16.9.2022 sa budú vydávať AG testy pre žiakov na základe objednávky z minulého školského roka. Testy sa budú vydávať pri zadnom vchode G, v čase od 7.00 h - 14.00 hod. zákonným zástupcom.

        • Otvorenie školského roka 2022/2023
          • Otvorenie školského roka 2022/2023

          • Milí naši žiaci, vážení rodičia...

            Dva mesiace prázdnin ubehli ako voda, a opäť je tu čas nástupu do školy. Tešíme sa na spoločné stretnutie, ktoré  sa uskutoční slávnostným otvorením školského roka 2022/2023 už 5. 9. 2022 (v pondelok) o 8:00 hod., vpredu, pred budovou základnej školy.

            Po slávnostnom otvorení školského roka sa žiaci presunú pod vedením svojich triednych učiteľov do tried.

            Žiaci 5.ročníka sa zhromaždia pred vchodom A/B kde budú rozdelení do jednotlivých tried, žiaci 1.ročníka sa zhromaždia pred vchodom C/D.

            Vyučovanie v pondelok 5.9.2022 bude prebiehať formou triednickych hodín v trvaní do 9.40 hod.

            Je nevyhnutné priniesť si prezúvky!!!

            Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich pracovných dní je povinnosťou žiaka (v prípade neplnoletého žiaka jeho zákonného zástupcu) odovzdať Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti cez informačný systém školy Edupage (poprípade v tlačenej podobe).

            Postup: V časti Žiadosti/Vyhlásenia – Pridať žiadosť/vyhlásenie – vybrať Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti.

            V prípade, že nebudete môcť odovzdať vyhlásenie cez Edupage, môžete ho odovzdať aj v papierovej podobe resp. zaslať scan vyhlásenia na mail triedneho učiteľa.

          • Oznámenie pre rodičov žiakov v HN

          • „Prosíme rodičov žiakov  ZŠ Hanušovce, ktorí poberajú dávky v hmotnej núdzi a majú záujem o stravovanie v školskej jedálni ZŠ a školské potreby, aby najneskôr do 10.8.2022 do 9.00 hod. prinesli potvrdenie o poberaní dávky v hmotnej núdzi na sekretariát základnej školy v čase od 7.30 hod. do 12.00 hod. denne.“

          • Dopravné

          • Dopravné žiakov  budeme  rodičom vyplácať od stredy 29.6.2022 do piatka 8.7.2022 v čase od 10.00 hod. do 14.00 hod. V prípade, že dopravné prevezme žiak, ktorý nemá občiansky preukaz, je potrebné splnomocnenie od rodiča.“

             

          • Detský výtvarný Vranov 2022

          • Zoja Václavková, žiačka VII.C triedy, sa umiestnila na 1. mieste v okresnej súťaži detskej výtvarnej tvorby s dielom ,,Madona s dieťaťom". Srdečne blahoželáme!

          • Slávnostné vyhodnotenie olympiád

          • Na začiatku júna sa uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie predmetových olympiád v Centre voľného času vo Vranove nad Topľou. Ocenení boli aj títo úspešní žiaci z našej školy:

            Katarína Kaňuchová IX.A - 3. miesto v olympiáde v nemeckom jazyku

            Patrícia Kočišová IX.C - 2. miesto v dejepisnej olympiáde

            Ján Jurko - 1. miesto v technickej olympiáde

            Samuel Ján Saraka a Ján Sučko - delené 3. miesto v matematickej olympiáde

          • Vyhodnotenie súťaže Matematický Klokan 2021/2022

          • Najväčšia medzinárodná matematická súťaž na svete Matematický Klokan sa konala v apríli. Každoročne sa do nej zapája niekoľko miliónov žiakov na celej zemeguli. Aj 41 žiakov 1. až 4. ročníka a 62 žiakov 5. až 9. ročníka našej ZŠ sa zúčastnilo tejto medzinárodnej súťaže. Vyskúšali si svoje vedomosti v matematike.

            Najúspešnejšími žiakmi našej školy na 1. stupni sú žiaci Andrej Andrej I.A, Balogová Ela I.A, Peter Marián I.A , Orečný Samuel I.C, ktorí so 100% úspešnosťou získali diplom úspešného riešiteľa a vecné ceny.

            Ďalší úspešní riešitelia Socha Timotej I.C získal 93,3 %, Vojtko Leo I.A, Pantlikášová Nadežda I.A, Kraviar Ondrej I.B, Galíková Ela I.C, Galíková Tamara I.C získali 91,7 %.

            K ďalším úspešným patria aj Baranová Daniela II.B s 83,3 % úspešnosťou a Straka Leonard II.A 82,2%.

            Timotej Bochnovič z III. C 87,8 % a Mihalčin Martin IV. B 82,2%. Všetci získali diplom úspešného riešiteľa a ceruzky s logom Súťažím s Talentídou.

            Poďakovanie za uskutočnenie súťaže patrí Rodičovskému združeniu pri ZŠ Hanušovce n/T a občianskemu združeniu Hanušáčik za poskytnuté finančné prostriedky.

             

            Mgr. M. Holingová

          • Šach

          • Na našej škole máme najlepšiu šachistku v okrese Vranov nad Topľou! V stredu 25.5. 2022 sa v CVČ vo Vranove nad Topľou uskutočnili školské majstrovstvá okresu Vranova nad Topľou žiakov a žiačok základných škôl v zrýchlenom šachu, kde sa žiačka VIII.C  Scarlett Van Nuilová umiestnila na 1. mieste s maximálnym počtom bodov.

            V žiackej šachovej lige okresu Vranova nad Topľou svoje kvality ukázal žiak VIII.C Filip Jozef Pantlikáš, ktorý sa počas piatich súťažných kôl umiestnil na konečnom 3. mieste.

            Blahoželáme a prajeme veľa ďalších uspechov.

          • Krajské kolo v atletickom 4-boji

          • Florián Demeter predviedol aj počas krajského kola v atletickom 4-boji 3.6.2022 výborné výkony. Bol najrýchlejší v behu na 60 metrov. Umiestnil sa na celkovom 3. mieste a bude našu školu reprezentovať na majstrovstvách SR v Šamoríne. 

          • Školská jedáleň - prihlasovanie na stravu v ŠJ

          •  

            Vedúca školskej jedálne pri ZŠ Hanušovce nad Topľou oznamuje rodičom a žiakom, že prihlasovanie a odhlasovanie na obedy do konca školského roka v školskej jedálni je možné len do štvrtka 23.6.2022 do 14.00 hod.

        • Zisťovanie záujmu o Antigénové testy !!!
          • Zisťovanie záujmu o Antigénové testy !!!

          • MŠVVaŠ ponúka antigénové samotesty pre domáce použitie, ktoré budú určené na použitie pred prvým nástupom do školy v školskom roku 2022/2023 a podľa potreby v prípade opätovného výskytu COVID-19 v škole.

            Možnosť získania Ag samotestov v školskom roku 2022/2023 majú všetci žiaci, preto žiadame rodičov o vyjadrenie záujmu (resp.nezáujmu o tieto testy) cez žiacke konto prostredníctvom edupage.

            BEZ PREUKÁZANÉHO VYJADRENÉHO ZÁUJMU CEZ EDUPADE NEBUDE MOŽNÉ ZÁKONNÉMU ZÁSTUPCOVI ANTIGÉNOVÉ TESTY VYDAŤ!!!

            Hlasovanie prebieha v termíne od 30.mája do 5.júna 2022.

          • OZNAM!!!

          • Riaditeľstvo základnej školy oznamuje žiakom školy a zákonným zástupcom, že počnúc dňom 30.5.2022 budú žiaci vstupovať do budovy základnej školy o 7.45 hod. Žiaci budú čakať pred budovou školy, v prípade nepriaznivého počasia vo vestibule školy.

          • Vyhodnotenie súťaže VODA

          • Kolégium Zelenej školy ďakuje všetkým žiakom, ktorí sa zúčastnili súťaže VODA, vyhlásenej pri príležitosti Dňa vody a Dňa Zeme. Spomedzi odovzdaných správnych odpovedí sme vyžrebovali troch víťazov v kategórii 1. stupeň z III.B: Miriam PeterováMiroslava ČikalováSamuel Peter. V kategórii 2. stupeň sa do súťaže so správnymi odpoveďami zapojil a cenu získal Matej Kraviar z V.B triedy.

            Víťazom srdečne blahoželáme.

        • „Školské mlieko“
          • „Školské mlieko“

          • Od začiatku školského roka je naša škola zapojená do programu „Školské mlieko“ a to za účelom zvýšenia zdravej desiaty.

            Deti majú možnosť každý deň vybrať si  z Brejkomatu jedno biele 3,5% - né mliečko úplne ZADARMO.

            Od nového šk. roka pribudne do ponuky automatu bezlaktózové mlieko 3,5% tiež ZDARMA pre deti s týmto problémom.

          • Okresné kolo v atletickom 4-boji

          • 20.5.2022 sa uskutočnilo vo Vranove nad Topľou okresné kolo v atletickom 4-boji. Florián Demeter po výborných výkonoch predovšetkým v skoku do diaľky, v behu na 60 a 1000 metrov vybojoval celkové 3. miesto. Vďaka svojím výborným výkonom v uvedených disciplínach získal právo súťažiť aj v krajskom kole.

          • Mladší žiaci na stupňoch víťazov

          • Mladší žiaci,  U13 a mladší /niekoľko siedmakov, šiestaci a piataci/ dosiahli 3. miesto v malom futbale, v okresnom kole na hlavnom ihrisku MFK vo Vranove dňa 19.5.2022. Súťaže sa zúčastnilo 14 družstiev z celého okresu a najlepšími boli žiaci zo ZŠ Lúčna, ktorí nemali konkurenta - snáď sa to zlepší o rok, veď od septembra už aj na našej škole bude športová trieda piatakov... V skupine sme vyhrali nad Nižným Hrabovcom 12:1, nad Soľou 5:3, potom vo finálovej skupine sme prehrali s Lúčnou 0:13 a v zápase o 3. miesto sme remizovali so žiakmi ZŠ Kukučínova Vranov 1:1, ale na 11-tky sme vyhrali  4:1. Všetci chlapci si v horúčave siahli na dno svojich fyzických síl za čo im odmenou bolo krásne 3. miesto. Našich šikovných žiakov prišli povzbudiť aj naše už 15 - ročné nádeje z MFK Vranov  Maximilián Maga, Tomáš Pohlod a Martin Socha...Opäť sa potvrdilo, že pri výbere žiakov som mal šťastie, veď počas 2 rokov pandémie sme toho veľmi málo trénovali ... Veselú partiu okolo populárneho Floriána, teda vytvorili títo naši bronzoví chlapci: brankár Tomáš Knašinský, kapitán Florián Horvát, Samuel Čebra, Jakub Čermák, Martin Kolesár, Tomáš Kura, Milan Lacko,  Dominik Maščuch, Matej Velčko a Maximilián Verčimák. Žiakom držíme palce aj v ďalších súťažiach a k 3. miestu gratulujeme !

            Mgr. Pavol Minár           

             

          • Okresné kolo Štúrovho Zvolena

          • Meno Ľudovíta Štúra je nám známe. Vieme, že bol kodifikátorom spisovnej slovenčiny, redigoval noviny a pôsobil aj ako poslanec za mesto Zvolen, kde často rečnil a obhajoval požiadavky Slovákov. Jeho meno sa však spája aj so súťažou v rétorickom prejave Štúrov Zvolen.

             Súťažia žiaci základných i stredných škôl. V prvej kategórii (4. – 6. ročník) v rámci okresného kola našu školu reprezentovala piatačka Anna Sabová. Anička si vyžrebovala text v rozsahu asi 200 slov. Jej úlohou bolo po krátkej príprave rozpovedať obsah textu so samostatným dotvorením konca. Od poroty v trojčlennom zložení získala nakoniec čestné uznanie, pretože rečníka reprezentuje nielen jeho vystupovanie, pripravenosť, schopnosť formulovať myšlienky, ale aj vypointovanie textu. Dobrý rečník vyčerpá tému, nie však poslucháča.

            Anička, gratulujeme!

            Mgr. Adela Čebrová