• Testovanie 5 - 2019

          • Informovanie  rodičov a žiakov

                                          k T5-2019

            Dňa 20.11.2019 (streda) sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 5.ročníka T5-2019. Piataci budú testovaní z učiva matematiky a slovenského jazyka a literatúry podľa platnej legislatívy  pre 1.stupeň ZŠ ISCED 1. Test z matematiky píšu v čase od 8,20 hod do 9,20 hod. (60 minút), test zo slovenského jazyka od 10.05 hod. do 11.05 hod.(60 minút). Žiaci so zdravotným znevýhodnením píšu  test z matematiky v čase od  8.20 hod. do 9.35 hod. a zo slovenského jazyka a literatúry od 10.20 hod. do 11.35 hod..Povolené pomôcky – pero, ktoré píše namodro. Nepovolené pomôcky –  pravítka, kalkulačky, zošity, učebnice,  výpisky, študijné materiály, mobilné telefóny. Žiaci musia byť v škole 15 minút pred začiatkom administrácie testovania – teda o 7.45 hod!  Podrobné informácie na www.nucem.sk v časti Testovanie 5.

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Oznamujeme rodičom, že dňa 18.10.2019 (piatok) budú mať všetci žiaci školy riaditeľské voľno.

            Dôvod: psychologický výcvik učiteľov ZŠ

             

            Zároveň oznamujeme, že vo štvrtok 17.10.2019 žiaci 1. stupňa aj 2. stupňa ukončia vyučovanie po 4. vyučovacej hodine, t.j. o 11.35 hod.. Školský klub nebude.

             

        • O z n a m   vedúcej ŠJ
          • O z n a m vedúcej ŠJ

          • Stravníci (žiaci, dospelí, cudzí), ktorí majú pravidelnú stravu v ŠJ sa na stravu neprihlasujú, iba sa odhlasujú deň vopred do 14.00 hod..

            Stravníci (dospelí, cudzí), ktorí sa stravujú nepravidelne, sa musia prihlásiť aj odhlásiť zo stravy deň vopredo do 14.00 hod..

          • Čítačka s písačkou

          • Dňa 10.10.2019 v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou sa uskutočnilo vyhodnotenie a prezentácia tých najlepších literárnych a výtvarných prác zo súťaže pod názvom Čítačka s písačkou. Práce žiakov sa do súťaže odovzdávali na konci predchádzajúceho školského roka, pričom vyhodnotenie súťaže sa realizuje v troch kategóriach  až v novom školskom roku. Spolu sa do súťaže zapojilo 276 žiakov, ktorí poslali 119 literárnych a 157 výtvarných prác. Hodnoteniu literárnych prác sa venovala spisovateľka Alžbeta Verešpejová a výtvarne práce  posudzoval ilustrátor Miroslav Regitko.

                  Slovami spisovateľky: „ ... dala som si „oddychový čas“ na zváženie, porovnávanie, prehodnotenie, potvrdenie, kým napokon mail s výsledkami opustil môj notebook. Ďakujem všetkým pedagógom, ktorí venovali čas svojim žiakom pri tvorbe ich prác. A ďakujem všetkým autorom, že neprepadli pasivite a nezáujmu, že do svojich textov dali to najlepšie zo seba.“

            V literárnej tvorbe – poézia sa umiestnili žiačky z našej školy ZŠ Hanušovce n/T takto:

                v I. kategórií (1 – 3. ročník ZŠ):

                          2. miestoKarin Molitorisová (Nebezpečenstvo), III.A (teraz IV.A)

                v II. kategórií (4. -  6. ročník):

                          3. miestoMartina Kaňuchová (Život v lese), IV.B (teraz V. B).

             Vo výtvarnej súťaži ilustrátor Miroslav Regitko pripojil  k vyhodnoteniu prác

                      žiaka Vladislava Husivargu  z III. A (teraz IV. A), ktorý získal 1. miesto

               a žiačky Lenky Schubertovej z III. C (teraz IV. C), ktorá získala 2. miesto                                                      

            tento slovný komentár:   „ v prvej kategórií (1 – 3. ročník ZŠ  )krásna farebná sova strážiaca svoje mláďatko v tichosti vyvaľuje okále niekde v blízkosti bociana chystajúceho sa vysedieť svoju novú generáciu bociančat, majestátne sa týči v hniezde nad žírnymi poľami úrodnej pôdy generáciami obrábanej v okolí obce Hanušovce, ... Víťazom z našej školy gratulujeme a prajeme im veľa zaujímavých podnetov pre ich ďalšiu

               úspešnú tvorbu.

                                                                                                             Mgr. A. Rišková

            Fotografie z vyhodnotenia literárnej a výtvarnej súťaže Čítačka s písačkou v HZK Vranov n/T

        • Žiaci spoznávajú zeleninu
          • Žiaci spoznávajú zeleninu

          • Dňa 19.9.2019 na 3. vyučovacej hodine nás v škole navštívil pán Makáň. Ukázal nám – žiakom nultého ročníka a triedy 1.D, koľko rôznej zeleniny existuje a čo všetko pestuje. Priniesol nám zeleninu rôznych farieb a tvarov. Spoznali sme koreňovú zeleninu ako je mrkva, petržlen, cibuľa a cvikla. Predstavil nám plodovú zeleninu, z ktorej zbierame a jeme plody – papriku, paradajku, tekvicu, cuketu a patizón, dokonca aj fenikel, ale aj listovú zeleninu, z ktorej konzumujeme listy – kapustu bielu a červenú a čínsku kapustu. Veľmi sme sa tomu potešili. Zopakovali sme si nielen farby, ale k tomu sme niečo nové videli, spoznali a naučili sa.

          • Okresné kolo v cezpoľnom behu

          • Dňa 27.9.2019 sa žiaci našej školy zúčastnili okresného kola v cezpoľnom behu vo Vranove nad Topľou. Samuel Balog z triedy XI.A získal 1. mesto  a Jaroslav Horvát z triedy VII.C 2. miesto. Družstvo v zložení Samuel Balog, Jaroslav Horvát a Kristián Kočis sa umiestnilo na 1. mieste a postupuje do krajského kola. 

          • Sportovy den 26.9.2019

          • Sportovy den sme prelozili na zajtra. V pripade zleho pocasia budu sportove aktivity ziaci vykonavat v telocvicniach skoly poidla harmongramu.

          • Športový deň - 25.9.2019 a 27.9.2019

          •  

            V rámci Európskeho týždňa športu zorganizovala ZŠ športový deň pre žiakov 2. stupňa ZŠ zajtra 25.9.2019  a pre žiakov 1. stupňa piatok 27.9.2019 .Pripravené sú rôzne súťaže v areáli ZŠ.

            Prosíme rodičov, aby mladším žiakom pripravili športové oblečenie a obuv.

          • Oznam vedúcej školskej jedálne

          • Jednorázová zálohová platba na stravovanie v ŠJ vo výške 20 € sa uhrádza najneskôr do 15.9.2019 na účet:

            IBAN SK10 0200 0000 0016 3648 7058.

            Prihlásiť sa na stravovanie alebo odhlásiť sa zo stravovania je potrebné najneskôr do 14.00 hod. predchádzajúci pracovný deň. Stravu ráno v daný stravovací deň nie je možné  prihlásiť.

            Strava sa odoberá na základe čipu. Stravník je povinný zakúpiť si čip u vedúcej ŠJ. Cena čipu:  2 €.

            /ved.ŠJ/

          • BYLINKOVÁ ŠPIRÁLA

          • Po upršanom máji sa nám nakoniec v júni podarilo vybudovať a vysadiť bylinkovú špirálu. Ďakujeme všetkým zapojeným žiakom, učiteľom, učiteľkám, asistentkám a tiež sponzorom, ktorí nám darovali tehly, piesok a štrk. Výsledok, myslíme, stojí za to a už sa tešíme, keď sa bylinky rozrastú a ponúknu svoju vôňu chuť a liečivú silu.

          • Oznamy

          • O Z N A M Y     - dopravné, preplatky ŠJ

            Oznamujeme rodičom žiakov patriacich do školského obvodu, že dopravné sa vypláca od utorka 25.6.2019 od 11.30 hod. do 15.00 hod. a od stredy 26.6.2019 od 8.00 hod. do 15.00 hod..

          • Oznam - skrátené vyučovanie

          • Oznam RŠ

            Riaditeľstvo Základnej školy v Hanušovciach nad Topľou oznamuje rodičom a žiakom, že od 11.6.2019 /utorok/ do odvolania bude skrátené vyučovanie na 5 vyučovacích hodín z dôvodu veľkých horúčav.   /ED/

          • Exkurzia 9.ročník - Osvienczim- Krakow- Wieliczka

          • Dňa 17.- 18. 6. 2019 sa žiaci 9. ročníka zúčastnili zahraničnej exkurzie v koncentračnom tábore Osvienczim v Poľsku. Absolvovanie takejto exkurzie je odporúčané Misterstvom školstva v rámci predmetu dejepis. Exkurzia bola zároveň spojená so školským výletom v meste Krakow a návštevou soľných baní Wieliczka.

            http://zshanusovce.edupage.org/photos/?photo=album&gallery=150http://zshanusovce.edupage.org/photos/?photo=album&gallery=150

          • Oznam

          • Oznam vedúcej ŠJ

            Vedúca školskej jedálne oznamuje žiakom, rodičom, zamestnancom školy a cudzím stravníkom, že odhlasovať a prihlasovať sa na obedy v mesiaci jún 2019 bude možné len do 21.6.2019 do 8.00 hod..