• Riaditeľské voľno - oznam!!!

          • Riaditeľka školy udeľuje žiakom 9.ročníka na pondelok 10. mája 2021 riaditeľské voľno z dôvodu prijímacieho konania na stredné školy.

            Pre žiakov 0. - 8.ročníka pokračuje prezenčné vzdelávanie.

            Do školy nastupujú aj žiaci z tried 1.a, 1. b.

             

        • Školská jedáleň - online prihlásenie - zmena
          • Školská jedáleň - online prihlásenie - zmena

          • Vedúca školskej jedálne pri ZŠ Hanušovce nad Topľou oznamuje rodičom a žiakom, že online prihlasovanie a odhlasovanie na obedy na pondelok je možné až do nedele do 14.00 hod. V prípade zabudnutého alebo nefunkčného hesla píšte na spravca@zshanusovce.sk.

            Kontakt na vedúcu školskej jedálne: 0911 158 842

          • Pravidlá pre žiakov, zákonných zástupcov a zamestnancov škôl od 3.5.2021

          • Podľa aktuálného rozhodnutia MŠVVaŠ v nadväznosti na regionálny COVID automat pokračuje prezenčné vyučovanie vo všetkých ročníkoch ZŠ, okrem tried 1.a, 1.b, ktoré nariadením RÚVZ vo Vranove ned Topľou zostávajú na dištančnom vzdelávaní. Vyučovanie v ZŠ bude prebiehať v súlade s platným rozvrhom hodín.

            V súlade s vyhláškami ÚVZ a regionálnym COVID automatom, nie je potrebný test žiakov 2. stupňa. Na základe informácii MŠVVaŠ nie je tiež potrebný test zákonného zástupcu žiaka v ZŠ.

            Rodič pri nástupe dieťaťa/žiaka do školy 3.5.2021 predkladá: CestnePrehlasenie.docx . Toto tlačivo predkladá tiež po každej neprítomnosti žiaka v škole dlhšej ako 3 dni. Rodičia, ktorí používajú rodičovské konto v Edupage, môžu vyhlásenie podať aj elektronicky.

          • Riaditeľské voľno - oznam

          • Riaditeľka školy udeľuje žiakom 9.ročníka na pondelok 3.mája 2021 riaditeľské voľno z dôvodu prijímacieho konania na stredné školy.

            Pre žiakov 0. - 8.ročníka (okrem tried 1.a, 1.b) pokračuje prezenčné vzdelávanie.

          • Zmena!!! - Organizácia vstupu do budovy školy pre žiakov od 26.4.2021

          • Zajtrajším dňom sa obnovuje prezenčné vyučovanie vo všetkých triedach základnej školy (okrem tried 1.a, 1.b - tieto z dôvodu pozitívneho zamestnanca prechádzajú na 14 dňové dištančné vzdelávanie).

            Nakoľko je ráno pri vstupe potrebné vykonať ranný filter (meranie teploty a dezinfekcia rúk) a skontrolovať potrebné dokumenty žiaka (negatívny test žiaka, zák.zástupcu, poprípade doklad o platnej výnimke z testovania, čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti - kontrolovať sa bude predovšetkým u tých žiakov, ktorí vyhlásenia nepodali elektronicky), žiaci majú presne stanovený vchod a dvere, ktorým vstupujú do budovy. Ráno žiakov bude na stanovenom vstupe čakať triedny učiteľ (kontrola dokumentov) a asistentky (ranný filter).

            Žiaci po prekontrolovaní dokumentov a absolvovaní ranného filtra odchádzajú do svojich tried.

            CestnePrehl_I.docx - čestné prehlásenie o bezinfekčnosti pre I.stupeň

            CestnePrehl_II.docx - čestné prehlásenie o bezinfekčnosti pre I.stupeň

          • Nástup žiakov 5.-7.ročníka do školy v pondelok 26.4.2021

          • Na základe regionálneho Covid automatu, ktorým sa školy riadia od 26.apríla, prechádza celý II.stupeň od pondelka na prezenčnú výučbu. S radosťou vám teda môžme oznámiť, že žiaci 5.-7.ročníka sa v pondelok 26.4.2021 opäť vrátia do školských lavíc, na čo sa už všetci veľmi tešíme.

          • Dopravné žiakov - vyplácanie

          • Dopravné žiakov  budeme  rodičom vyplácať od štvrtka 22.4.2021 od 8.00 hod. do 14.00 hod. do piatka 30.4.2021. V prípade, že dopravné prevezme žiak je potrebné splnomocnenie od rodiča. Zároveň Vás žiadame o dodržanie všetkých hygienických opatrení a tiež vstupu do budovy školy len po 1 osobe.

          • Organizácia vyučovania od pondelka 19.apríla 2021

          • Na základe Rozhodnutia ministra školstva SR č.: 2021/12811:1-A1810 sa s účinnosťou od 19. apríla 2021 obnovuje školské vyučovanie v základných školách, a to nasledovne:

            1.stupeň ZŠ:

              0. - 4.roč.: PREZENČNE (v škole) - potrebný NEGATÍVNY TEST zákonného zástupcu, čestné prehlásenie o bezinfekčnosti

             - povinné rúško (+ 1 rezervné rúško v taške)

            2.stupeň ZŠ:

              5. - 7.roč.: DIŠTANČNE (doma)  - vyučovanie ON Line bude pokračovať doterajším spôsobom

              8. - 9.roč.: PREZENČNE (v škole) - potrebný NEGATÍVNY TEST žiaka a jeho zákonného zástupcu nie starší ako 7 dní, čestné prehlásenie o bezinfekčnosti

              - povinný respirátor (+ 1 rezervný respirátor v taške)

            Stravníci, ktorí majú záujem o stravu od pondelka 19.apríla, nech sa prihlásia prostredníctvom svojich prihlasovacích údajov cez portál www.eskoly.sk.

            * Nakoľko podmienkou nástupu žiakov 8. a 9.ročníka na prezenčné vyučovanie je negatívny Ag alebo PCR test, ponúkame žiakom týchto ročníkov možnosť otestovať sa v piatok 16.4.2021 (predbežne v čase 14.00 - 15.00, podľa záujmu bude čas prispôsobený) v areáli školy. Záujem o Ag testovanie v piatok sa bude dať nahlásiť prostredníctvom Hlasovania cez Edupage aplikácie. Vzhľadom na nízky záujem o kloktacie testy, tieto zatiaľ nebudú použité.

             

          • Nástup žiakov I.stupňa od 12.apríla

          • Od pondelka 12.apríla sa na základe rozhodnutia ministra školstva plošne otvára prvý stupeň základných škôl pre deti všetkých rodičov.

            V rozhodnutí sa okrem iného uvádza, že ak sa obnoví prezenčná výučba v škole, žiak sa má zúčastňovať tejto prezenčnej výučby, s výnimkou, ak je žiak v karanténe. V takomto prípade je zákonný zástupca povinný nahlásiť triednemu učiteľovi neprítomnosť žiaka v škole a zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením ojej zanedbávaní.
            Aj naďalej však podľa platných predpisov platí podmienka pretestovania aspoň jedného zákonného zástupcu.
            Vraciame sa teda ku klasickému otvoreniu základnej školy (zatiaľ na I.stupni) za prítomnosti všetkých žiakov. Žiadam vás však aj naďalej o dodržiavanie prísnych hygienických opatrení, zodpovednosť a trpezlivosť.
            Pri nástupe v pondelok ráno zostáva naďalej podmienka odovzdať vypísané a podpísané tlačivo o bezinfekčnosti a predložiť k nahliadnutiu asistentkám na vstupe negatívny test poprípade tlačivo o výnimke z testovania. Čestné prehlásenie o bezinfekčnosti je možné predložiť aj elektronicky, ale je potrebné v tomto prípade priložiť aj sken negatívneho testu alebo tlačiva o bezinfekčnosti.

            Ďakujem za pochopenie a trpezlivosť, avšak iba zodpovedným správaním dosiahneme, aby škola zostala čo najdlhšie otvorená.

          • Veľkonočné prázdniny

          • Veľkonočné prázdniny:  1.4.2021 - 6.4.2021. Nástup žiakov 0. - 4. ročníka do školy - 7.apríla 2021 (streda). Pri nástupe žiaka do školy je potrebné preukázať sa negatívnym testom na COVID-19 jedného zákonného zástupcu a  odovzdať čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti (možnosť podať aj elektronicky). Pri elektronickom podaní čestného prehlásenia je potrebné priložiť prílohu - kópiu negatívneho testu, alebo potvrdenia o výnimke z testovania.

            praje riaditeľka školy RNDr. Natália Verčimáková

            a kolektív zamestnancov

        • Zápis do 1. ročníka
          • Zápis do 1. ročníka

          • Riaditeľstvo Základnej školy Hanušovce nad Topľou oznamuje rodičom detí, že zápis na povinné plnenie školskej dochádzky pre školský rok 2021 /2022 sa uskutoční

            7. apríla a 8. apríla 2021

            v čase od  10,00 h. do 13,00 h,

            9. apríla 2021

            v čase od  8,30 h. do 11,30 h

             bez osobnej účasti dieťaťa.

             

          • Podávanie prihlášok na stredné školy

          • Zákonní zástupcovia končiacich žiakov a končiaci žiaci, ktorí majú záujem o podanie prihlášky na strednú školu listinnou (papierovou) formou a nie elektronickou, môžu prísť podpísať prihlášky k vchodu do telocvične základnej školy na Štúrovej ulici

            v utorok 16.3.2021 od 8:00 do 10:00,

            v stredu 17.3.2021 od 15:00 do 16:45

            a vo štvrtok 18.3.2021 od 8:00 do 10:40.

            Je potrebné si priniesť vlastné pero, ktoré píše namodro, dodržať platné protiepidemiologické opatrenia a preukázať sa platným negatívnym testom na COVID-19 alebo platným potvrdením o prekonaní COVID-19. Ďalšie termíny pre zákonných zástupcov a žiakov, ktorí sa z rôznych príčin (napríklad domáca karanténa, pracovné povinnosti, nevybrali si ešte školu a pod.) nemôžu v horeuvedené termíny dostaviť, budú zverejnené neskôr v závislosti od nariadených protiepidemiologických opatrení. V prípade otázok a nejasností kontaktujte výchovného poradcu na telefónnom čísle 0910 756 321.

          • Prevádzka ZŠ od 8.marca 2021

          • Vážení rodičia!

            Riaditeľstvo školy, vzhľadom na aktuálne rozhodnutie ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR evidovaným pod č.: 2021/10079:2-A1810, zo dňa 02.03.2021 oznamuje, že od dnes - 8.03.2021 prezenčná forma pokračuje naďalej pre žiakov na I.stupni, pre všetkých žiakov špeciálnych tried.

            V prevádzke je aj školský klub detí a školská jedáleň.

            V deň nástupu (môže to byť aj iný deň ako pondelok) odovzdá zákonný zástupca/žiak vyplnené čestné vyhlásenie Cestne_vyhlasenie_o_bezinfekcnosti-1.stupen.pdf a k nahliadnutiu negatívny test jedného zákonného zástupcu, ktorý žije v spoločnej domácnosti, nie starší ako 7 dní (alebo potvrdenie o prekonaní COVID-19).

            Čestné vyhlásenie je možné podať aj elektronicky.

          • Nástup žiakov I.stupňa - 1.marec 2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Jarné prázdniny skončili, od zajtra 1.marca 2021 opäť začína škola :)

            Zajtra - 1.marca sa teda obnovuje prezenčná výučba na I.stupni ZŠ, v ŠKD (aj keď zatiaľ bez ranného schádzania), v prevádzke bude školská jedáleň.

            AK VLÁDA NEROZHODNE DO ZAJTRA RÁNA INAK :(

            II.stupeň pokračuje dištančne (dokedy ešte??? ťažko povedať).

            Obnovuje sa prezenčná výučba v špeciálnych triedach na Kukorelliho (v skupinách 5 žiakov + 1 pedagóg).

            Do školy môže nastúpiť žiak, ktorého zákonný zástupca žijúci s ním v spoločnej domácnosti má negatívny test na COVID-19 (optimálne obidvaja rodičia), alebo má výnimku z testovania (prekonal COVID-19, o čom má písomné potvrdenie od ošetrujúceho lekára, alebo má za sebou obidve dávky očkovania proti COVID-19, a od druhého očkovania už prešlo viac ako 14 dní (je potrebné preukázať sa potvrdením o očkovaní). Testom alebo príslušným potvrdením o výnimke sa zákonný zástupca preukáže ráno pri nástupe do školy.

            Takisto je potrebné vypísať a podpísať zákonným zástupcom čestné prehlásenie o bezinfekčnosti (k stiahnutiu na stránke školy, ráno k dispozícii pri vstupe do školy, alebo je možné podať elektronicky cez edupage).

            V prípade ak žiak I.stupňa má mladšieho súrodenca v MŠ Hanušovce nad Topľou (ktorá je momentálne v karanténe), môže nastúpiť do školy iba vtedy, ak mladší súrodenec nebol vôbec v škôlke posledné 2 týždne (teda od 13.2. nenavštevoval škôlku).

            Nástup žiakov do školy ráno cez jednotlivé vchody podľa dolu znázornenej infografiky.

            Buďme zodpovední pri dodržiavaní protipandemických opatrení (voči sebe, našim deťom aj voči učiteľom) aby sme mohli mať školu otvorenú čo najdlhšie a neohrozili nikoho na zdraví.

            Ďakujem vám za pochopenie, aj keď v tomto neľahkom období to nie je vôbec ľahké.

            Želám vám aj nám všetkým úspešný štart znovuobnovenia prezenčnej výučby.

          • Informácie k prijímaniu žiakov na stredné školy

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu rozhoduje vzhľadom na vývoj epidemiologickej situácie v priebehu školského roka 2020/2021 rozhodlo takto:

            1. Termín na zverejnenie podmienok prijatia na štúdium v strednej škole na štúdium v odboroch vzdelávania stredných škôl, ktoré vyžadujú overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania a v ostatných odboroch vzdelávania stredných škôl, je do 26. februára 2021. (Informácie nájdete na internetových stránkach stredných škôl.)

            2. Termín na doručenie prihlášky na vzdelávanie v strednej škole (ďalej len „prihláška“) zákonným zástupcom žiaka alebo plnoletým žiakom riaditeľovi základnej školy je pre všetky odbory vzdelávania do 8. apríla 2021.

            Zákonný zástupca má povinnosť doručiť do 8.4.2021 do základnej školy najviac štyri vyplnené prihlášky na štúdium na strednej škole, z toho

            - najviac dve prihlášky pre odbory, ktoré vyžadujú overenie špeciálnych schopností,

            zručností a nadania (,,talentové kolo“) a

            - najviac dve prihlášky pre odbory, ktoré nevyžadujú overenie špeciálnych schopností,

            zručností a nadania (1. kolo prijímacích skúšok – 1. a 2. termín).

            Forma podania prihlášky je možná:

            - elektronická (zadáva sa v systéme aSc agenda, eŠkola), bez podpisu zákonného

            zástupcu alebo

            - listinná (papierová) v tlačenej forme na tlačive č. 056 MŠVVaŠ SR

            https://edicnyportal.iedu.sk/Forms/Show/4119 alebo na tlačive č. 062 MŠVVaŠ SR

            https://edicnyportal.iedu.sk/Forms/Show/4462 s podpisom zákonného zástupcu. (Poznámka: Prihlášky vyplní a vytlačí zákonným zástupcom výchovný poradca, ak sa rozhodnú nepodať prihlášky elektronickou formou.)

            Na jeden konkrétny študijný alebo učebný odbor strednej školy je možné podať iba jednu prihlášku, a to buď v elektronickej alebo v listinnej forme.

            3. K prihláške sa vyžaduje potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti žiaka, len ak ide o

            študijný odbor alebo o učebný odbor:

            - 2275 H hutník

            - 2433 H obrábač kovov

            - 3661 H murár

            - 3663 H tesár

            - 3684 H strechár

            - 3762 H železničiar

            - 4575 H mechanizátor lesnej výroby

            - 5371 H sanitár

            - všetky študijné zdravotnícke odbory skupiny 53 na stredných zdravotníckych školách

            - 8227 Q tanec

            - 9245 M ochrana osôb a majetku

            - študijné odbory na strednej športovej škole (toto potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti sa vydáva na základe telovýchovnej prehliadky od lekára so špecializáciou v špecializačnom odbore telovýchovné lekárstvo),

            - žiaka so zdravotným znevýhodnením.

            Vzor potvrdenia o zdravotnej spôsobilosti nájde tu: https://www.minedu.sk/data/att/18513.pdf

            Uvedené potvrdenie od lekára je potrebné získať najneskôr do 8. apríla 2021

            (Žiakov, ktorí budú uvedené potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti k prihláške potrebovať, kontaktuje v blízkej dobe výchovný poradca.)

            K vyplnenej prihláške je možné priložiť kópiu vysvedčenia v prípade, ak bol žiak z niektorého vyučovacieho predmetu na vysvedčení hodnotený slovne.

            Prihlášku na strednú športovú školu je nutné zaslať v čo najskoršom termíne od ukončenia hodnotenia žiaka za 1. polrok šk. roka 2020/2021, nakoľko športovým školám bude umožnené konať skúšky na overenie špeciálneho nadania pre zimné športy aj v skoršom ako májovom termíne, avšak iba v prípade zlepšenia epidemiologickej situácie a usmernenia ministerstva ohľadom konkrétneho termínu konania skúšok.

            4. Termín na odoslanie prihlášok riaditeľom základnej školy na strednú školu je pre všetky odbory vzdelávania do 16. apríla 2021.
             

            Prijímacie skúšky (1. kolo) na vzdelávanie v stredných školách podľa bodu 4 na školský rok 2021/2022 sa uskutočnia

            a) v prvom termíne  3. mája 2021 a podľa potreby vzhľadom na počet uchádzačov aj 4. mája 2021,

            b) v druhom termíne 10. mája 2021 a podľa potreby vzhľadom na počet uchádzačov aj 11. mája 2021. 

             

            Overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania (talentové skúšky) v rámci prijímacích skúšok na vzdelávanie v stredných školách sa uskutoční

            a) v prvom termíne 5. mája 2021 a podľa potreby vzhľadom na počet uchádzačov aj 6. a 7. mája 2021,

            b) v druhom termíne 12. mája 2021 a podľa potreby vzhľadom na počet uchádzačov aj 13. a 14. mája 2021.

             

            5. Ak sa na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu neuskutoční niektorá časť prijímacieho konania na školský rok 2021/2022, príslušné kritérium sa nebude hodnotiť žiakom, ktorí príslušnú časť prijímacieho konania neabsolvujú.

            6. Termín na rozhodnutie riaditeľa strednej školy o prijatí alebo o neprijatí žiaka na základe výsledkov prijímacieho konania a zverejnenie zoznamu uchádzačov podľa výsledkov prijímacieho konania na webovom sídle strednej školy alebo na výveske školy je do 20. mája 2021.

            7. Termín na doručenie rozhodnutia riaditeľa strednej školy o prijatí alebo o neprijatí žiaka na základe výsledkov prijímacieho konania zákonnému zástupcovi žiaka alebo plnoletému žiakovi cez informačný systém základnej školy napr. EduPage, odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu, poštou alebo do elektronickej schránky je do 20. mája 2021.

            8. Termín na doručenie potvrdenia o nastúpení žiaka na štúdium alebo potvrdenia o nenastúpení žiaka na štúdium strednej škole je do 25. mája 2021; potvrdenie sa doručuje cez informačný systém základnej školy (napr. EduPage), odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom emailu, poštou na adresu strednej školy alebo do elektronickej schránky strednej školy. Rozhodujúci je dátum doručenia strednej škole.

            tlačivo nájdete tu: https://www.minedu.sk/data/att/18514.pdf

          • Testovanie žiakov, zákonných zástupcov a zamestnancov škôl a školských zariadení...

          • V sobotu 27.februára 2021 sa v areále Základnej školy na Štúrovej ulici č.341 uskutoční už po tretíkrát v tomto mesiaci testovanie žiakov, zákonných zástupcov a zamestnancov škôl a školských zariadení na COVID-19. Testovanie je určené prednostne pre vyššie spomínané skupiny.

            Čas testovania: 8.00 h - 12.00 h

                                      13.00 h - 17.00 h

            Prestávka: 12.00 h - 13.00 h.

            Orientačné rozdelenie času na Testovanie:

            8.00 - 9.30: zamestnanci Základnej školy

            9.30 - 10.30: zamestnaci Materskej školy, ZUŠ, ďalších školských zariadení

            10.30 - 12.00: zákonní zástupcovia detí Materskej školy

            13.00 - 14.00: zákonní zástupcovia žiakov 0. a 1.ročníka

            14.00 - 15.00: zákonní zástupcovia žiakov 2.ročníka

            15.00 - 16.00: zákonní zástupcovia žiakov 3.ročníka

            16.00 - 17.00: zákonní zástupcovia žiakov 4.ročníka

            K testovaniu je potrebné doniesť: občiansky preukaz (dieťa kartičku poistenca), telefónne číslo.

            Aj keď k nástupu žiaka do školy stačí negatívny test aspoň jedného zákonného zástupcu žiaka, vedenie školy po skúsenostiach z minulých testovaní a po konzultáciách so zriaďovateľom vysoko odporúča otestovať sa obidvom zákonným zástupcom, z dôvodu ochrany nielen vášho dieťaťa, a detí v žiackom (triednom) kolektíve, ale aj pre bezproblémový priebeh prezenčnej výučby.

            Rozdelenie časov na Testovanie je orientačné. Vyhodnotenie testu po odbere sterov trvá 15 - 30 minút, bohužiaľ tento čas nevieme nijako ovplyvniť, ani urýchliť. Preto prosíme o trpezlivosť a zhovievavosť pri čakaní na Testovanie.

            Dôležité pri čakaní na odbery ako aj Výsledky testu je dodržať 2 metrové odstupy, prekrytie horných dýchacích ciest, dezinfekcia rúk.