• Olympiáda v nemeckom jazyku

          • Dmytrii Shushko z triedy VIII.C sa umiestnil na 3. mieste v okresnom kole olympiády v nemeckom jazyku vo Vranove nad Topľou. Gratulujeme k úspechu!

          • Nástrahy spojené s online priestorom

          • V rámci prevencie kriminality sa v dňoch 15. a 16. februára 2023 uskutočnili prednášky na tému Nástrahy spojené s online priestorom. Zúčastnili sa ich žiaci 6. a 7. ročníkov.  Aktivitu sme realizovali v spolupráci s pracovníkom odboru prevencie kriminality kancelárie MV SR PhDr. Máriom Bartkom. Žiaci získali užitočné informácie ako sa v online priestore správať, aké informácie o sebe nezverejňovať, ako postupovať v prípade útokov a na koho sa obrátiť, keď potrebujú pomoc. Prednáška bola obsahovo výstižná, zaujímavá a obohatená o ukážky videí. Splnila náš edukačný zámer.

          • Testovanie žiakov 9. ročníka

          • Informovanie rodičov a žiakov: Testovanie T9 2023

            Dňa 22.3.2023 (streda) sa uskutoční celoslovenské testovanie žiakov 9.ročníka T9 2023. Deviataci budú testovaní z učiva matematiky a slovenského jazyka a literatúry podľa platnej legislatívy pre 2.stupeň ZŠ ISCED2.

            Test z matematiky sa bude písať v čase: 8.20 – 9.50 h (90 minút), test zo slovenského jazyka a literatúry v čase: 10.35 – 11.45 hod. (70 minút).

            Žiaci so zdravotným znevýhodnením budú písať test z matematiky v čase: 8.20 – 10.20 h (120 minút) a zo slovenského jazyka a literatúry v čase: 11.05 – 12.45 h (100 minút).

            Povolené pomôcky: pero, ktoré píše namodro, rysovacie pomôcky, kalkulačka.

            Nepovolené pomôcky:  zošity, učebnice,  výpisky, študijné materiály, mobilné telefóny.

             

            Žiaci musia byť v škole 15 minút pred začiatkom administrácie testovania – teda o 7.45 hod! 

            Základné informácie k testovaniu a Špecifikácie testov T9-2022 sú zverejnené na webovom sídle https://www2.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-9 v časti MERANIA/Testovanie 9.

        • Oficiálne stanovisko RAJO s.r.o.
          • Oficiálne stanovisko RAJO s.r.o.

          • Vážení rodičia,

            dlhodobou stratégiou spoločnosti RAJO v rámci Školského programu je sprostredkovať čo najväčšiemu počtu žiakov dotované mliečne produkty prostredníctvom siete škôl na Slovensku.

            Preto je nám ľúto, že vám musíme oznámiť, že pre neočakávane vysoký záujem škôl a žiakov zapojených do Školského programu o dotované RAJO mliečne produkty došlo aktuálne k vyčerpaniu štátnych a európskych prostriedkov pomoci na zabezpečenie bezplatnej dodávky do školských zariadení pridelených našej spoločnosti.

            I napriek tomu, že vzniknutú situáciu intenzívne riešime s kompetentnými organizáciami, musíme, žiaľ, momentálne pozastaviť predaj našich mliečnych výrobkov do školských zariadení za dotované ceny.

            Do vyriešenia situácie znižujeme cenu mliečnych nedotovaných výrobkov v našich školských automatoch od 15.2.2023 nasledovne:

            • Brejky biele mlieko 3,5% 250 ml na 0,40 EUR / ks
            • Brejky biele mlieko bezlaktózové 3,5 % 250 ml na 0,50 EUR / ks

            Cena všetkých nedotovaných ochutených mliek ostáva 0,60 EUR / ks.

            O aktuálnej situácií Vás budeme priebežne informovať.

            Ďakujeme veľmi pekne za pochopenie.

            Team školské mlieko RAJO s.r.o.

        • Valentínska burza...
          • Valentínska burza...

          • 14.február

            Deň sv. Valentína, mučeníka a patróna zamilovaných

            Podľa legendy pôvodne pohanský kňaz Valentín, obrátený na kresťanskú vieru, žil v Ríme v 3. storočí n.l. V ríši v tom čase platil dekrét cisára Claudia, zakazujúci rímskym vojakom oženiť sa, pretože manželské radosti by ich odvádzali od plnenia vojenských povinností. Svätý Valentín považoval nariadenie za porušenie Božích zákonov a snúbencov tajne oddával. Za to skončil vo väzení. Keďže Valentín sa viery nevzdal, 14. februára roku 270 ho Rimania popravili. Legenda dodáva, že Valentín stačil pred smrťou napísať lístok žalárnikovej dcére s vyznaním lásky. Práve to sa stalo základom valentínskej tradície.

            My si sviatok sv.Valentína pripomenieme Valentínskou burzou, ktorá sa bude konať 14.februára.

        • Poskytovanie prvej pomoci
          • Poskytovanie prvej pomoci

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Poskytovanie prvej pomoci.

            Jednou z úloh našej školy je, aby žiaci získavali a osvojovali si potrebné zručnosti v oblasti poskytovania prvej pomoci. Pre tento účel bola v dňoch 02.-03.02.2023 zdravotníckym pracovníkom Annou Ondovovou realizovaná prednáška spojená s ukážkou prvej pomoci v piatych ročníkoch. Cieľom tejto prednášky spojenej s ukážkou bolo vysvetliť žiakom základné pojmy: prvá pomoc, bezvedomie, kardiopulmonálna resuscitácia a iné. Žiaci mali možnosť pomocou figuríny získať zručnosti poskytovania prvej pomoci na modelovej situácii.

          • Rodičovské združenie...

          • Vedenie Základnej školy v Hanušovciach nad Topľou oznamuje rodičom, že dňa 6.2.2023 sa uskutočnia rodičovské združenia, a to nasledovne:

            1.-8.ročník: od 14.00 hod.

            9.ročník: od 16.00 hod.

            Výbor RZ: 16.30 hod.

            Spoločné rodičovské pre žiakov 9.ročníka za účasti zástupcov vybraných stredných škôl: 17.00 hod v školskej jedálni.

            Tešíme sa na Vašu účasť

          • 28. ročník súťaže v prednese povestí Šaliansky Maťko – okresné kolo

          •         Vo štvrtok 26. januára 2023 sa v priestoroch Hornozemplínskej knižnici vo Vranove nad Topľou uskutočnil 28. ročník  okresného kola súťaže v prednese slovenských povestí Šaliansky Maťko J. C. Hronského v spolupráci s Oblastným pracoviskom Matice slovenskej a Multifunkčným centrom 4.0 a mestom Vranov nad Topľou. Do okresného kola sa zapojilo 31 súťažiacich zo 14 škôl vranovského okresu: ZŠ Lúčna, ZŠ Sídlisko II., ZŠ Juh, ZŠ Bernolákova, CSŠ Vranov, ZŠ Tovarné, ZŠ s MŠ Sedliská, ZŠ Hanušovce nad Topľou, ZŠ Holčíkovce,  ZŠ Sačurov, ZŠ Nižný Hrušov, ZŠ Sečovská Polianka, ZŠ Čierne nad Topľou a ZŠ Bystré. Súťažilo sa podľa veku v troch kategóriách, kde v dvoch z nich naša škola získala úspech a to: v 1. kategórii za 3. miesto bola ocenená Tamara Galíková z II. C a v 2. kategórii  za 1. miesto bola ocenená Laura Baranová z V. C s postupom na krajské kolo, kde nás bude reprezentovať a už teraz jej držíme palce.

            Dievčatám za podaný výkon gratulujeme.

                  Zároveň všetkým trom našim reprezentujúcim žiačkam ďakujeme veľmi pekne a nech sa im v prednese úspešne darí.

                                                                                                                                             Mgr. A. Rišková

          • ŠALIANSKY MAŤKO

          •   Dňa 24.1.2023 sa v našej  školskej knižnici uskutočnilo školské kolo v prednese slovenskej povesti pod názvom Šaliansky Maťko. V troch kategóriách recitovalo 18 detí. V 1. kategórii  (2. – 3. ročník) zvíťazila Tamarka Galíková z II .C , v 2. kategórii (4.- 5. ročník) Laura Baranová z V.C a v 3. kategórii (6. – 7. ročník) Terézia Anna Semanová zo VII.A. Víťazkám blahoželáme a tešíme sa na ich úspešnú reprezentáciu v okresnom kole vo Vranove nad Topľou.

          • Na 15. ročníku Dr. Mackulína na 5. mieste

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Memoriál Dr. Juraja Mackulína 16.12.2023.

            Ešte v minulom roku dňa 16. decembra sa žiaci našej ZŠ zúčastnili už 15. ročníka Memoriálu Dr. Juraja Mackulína, turnaja v minifutbale v Giraltovciach. Rodina Pána Miroslava Mackulína, mentálneho trénera, (pôsobiaceho po celom  Slovensku) uskutočňuje turnaj každý rok na vynikajúcej úrovni a aj tento rok sa chlapci stretli s našimi prvoligovými hráčmi...Turnaj bol výborne obsadený a naša futbalová rivalita so ZŠ Lúčna pokračovala aj na tomto turnaji, keď sme prehrali 2:6 a chlapci boli veľmi sklamaní, potom sme proti domácim zahrali výborný zápas, no nepremenili vyložené šance a o 1 gól nepostúpili medzi štyroch najlepších... Ešte šťastie, že náš najmladší hráč Martin Mihalčín vyhral súťaž o najpresnejšie strieľajúceho hráča a Florián Horvát bol zaradený do All Stars tímu turnaja. Všetkých musím pochváliť za prístup, ale aj vo futbale rozhodujú maličkosti - mať kvalitné halovky, byť zdravý na 100 %, nehrať napoly chorý...takže sa musíme lepšie pripraviť... Za slušnú reprezentáciu školy chválim žiakov: Tomáš Knašinský, Daniel Puľo, Maximilián Verčimák, Martin Mihalčín, Milan Lacko, Jakub Velčko, Florián Horvát, Daniel Horvát, Štefan Balog a žiačka Ivana Novická. Viac na https://www.youtube.com/watch?v=hFxLBYpXr6 a v našej fotogalérii.                                                                  Mgr. Pavol Minár st.

          • Školská jedáleň - oznam.

          • Vážení rodičia, stravníci. Ceny obedov sa od 1.1.2023 menia.

            I.stupeň - 1,30 € / obed  (26,00 € mesačne)

            II.stupeň - 1,50 € / obed  (30,00 € mesačne)

            Dospelí  - 2,00 € + 1,47 € režijné náklady = 3,47 € / obed

          • Dopravné žiakov

          • Oznamujeme rodičom žiakov patriacich do nášho školského obvodu, že dopravné sa bude vyplácať od utorka 10. januára do piatku  13. januára 2023 vždy od 9.00 hod. do 15.00 hod.. 

          • Oznam pre rodičov

          • Prosíme rodičov poberajúcich dávky v hmotnej núdzi aby priniesli potvrdenie o poberaní dávok. Toto potvrdenie je potrebné k žiadosti o dotáciu na stravu a školské potreby na rok 2023 pre zriaďovateľa - Mesto Hanušovce nad Topľou. Potvrdenie odovzdajte od pondelka najneskôr do piatku do kancelárie ZŠ.